Catarroja destina 300.000 euros en ajudes a alumnat d’Infantil i amb necessitats especials

711

L’Ajuntament de Catarroja destinarà un total de 295.662 euros a ajudes econòmiques per a l’alumnat del municipi. Concretament, les subvencions serviran per a sufragar part de les despeses de l’Educació Infantil de primer cicle (0-3 anys) i el material escolar de xiquetes i xiquets de segon cicle d’Infantil (3-5 anys), així com el dels menors amb necessitats educatives especials.

Les ajudes per a xiquetes i xiquets d’entre 0 i 3 anys s’abonaran en deu mensualitats, de 50 euros cadascuna. Per tal de rebre esta subvenció, és necessari que el xiquet o la xiqueta estiga matriculat en un centre d’Educació Infantil del municipi.

Així mateix, tant els menors com els progenitors hauran d’estar empadronats a Catarroja des de gener de 2018. El termini de presentació de sol·licituds de les ajudes serà del 25 de juny fins al 25 de juliol, excepte per als menors que nasquen amb posterioritat a esta data, que podran sol·licitar-la més tard, sempre que siga durant el període del curs escolar. El tràmit podrà fer-se de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OIAC) o telemàticament.

Per altra banda, l’alumnat de segon cicle d’Infantil (3-5 anys) també podrà rebre una ajuda econòmica per a l’adquisició de material didàctic del curs per valor de 50 euros. L’ajuda podrà ser sol·licitada per les comunitats escolars dels centres públics i concertats de la localitat, però també pels progenitors d’aquells menors que estudien en altres poblacions, sempre que estiguen empadronats a Catarroja des de l’inici del 2018. El tràmit podrà fer-se durant tot el mes de setembre de forma presencial a l’OIAC o per internet.

Per últim, enguany també s’ha augmentat el pressupost per a les ajudes que cobreixen les despeses de material escolar de l’alumnat d’Educació Especial. Així, sempre que es complisquen els requisits, es podran rebre fins a 100 euros. De la mateixa manera que amb la resta d’ajudes, tant els progenitors com l’alumne o alumna hauran d’estar empadronats a Catarroja des de gener d’enguany. Així mateix, caldrà que l’estudiant estiga matriculat a un centre d’Educació Especial. L’ajuda podrà sol·licitar-se fins als 18 anys de l’alumne o alumna. Les sol·licituds, igualment, podran realitzar-se a l’OIAC i telemàticament al llarg de setembre.

Novetats de les ajudes

A més, enguany les ajudes preveuen condicions especials per a aquells menors que siguen fills o filles de víctimes de violència de gènere o que es troben en situació de tutela, acollida o adopció. Així, en estos casos no es tindrà en compte el requisit d’antiguitat en l’empadronament.

De la mateixa manera, les bases de les subvencions preveuen que se’ls permeta sol·licitar l’ajuda fora del termini previst. En cas d’adopció, tutela o acollida del menor, podrà demanar-se una vegada s’haja obtingut la resolució judicial corresponent. Per altra banda, s’acceptaran al llarg de tot el curs escolar les sol·licituds per a fills o filles de víctimes de violència de gènere que requerisquen especial protecció o de dones en risc d’exclusió social, nouvingudes al municipi.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.