Una ferma aposta pel valencià

3101

Hortanoticias naix i viu a l’àrea metropolitana de València on conviu gent de moltes procedències diferents, castellanoparlants i valencianoparlants, valencians de segona, tercera i quarta generació i nouvinguts de tots els racons de l’estat i també de l’estranger. Orgullosos de pertànyer a una terra d’acollida i plural però amb les arrels ben soterrades als bancals de l’horta, Hortanoticias ha fet una aposta ferma per incloure informacions en valencià a més de les notícies en castellà.

Des de fa uns anys i amb el recolzament de les institucions publiques valencianes, el diari digital decà de l’Horta ha multiplicat les informacions que ofereix en la nostra llengua i, fins i tot, ha creat una nova secció amb temes culturals, socials, històrics i festius de l’Horta completament en valencià, L’Horta val la pena.

No es tracta d’un mitjà amb dues versions (una en castellà i altra en valencià) de totes les notícies traduïdes de manera automàtica. Els redactors d’Hortanoticias elaboren les seues informacions una vegada, en castellà o en valencià, redactant d’acord a les peculiaritats de cada llengua i respectant les estructures, expressions i el vocabulari de cadascuna.

La decisió d’emprar una llengua o una altra ve determinada en gran mesura pel tema en qüestió i per les fonts informatives emprades per a la seua redacció ja que les notícies que provenen de fonts valencianoparlants es redacten majoritàriament en aquesta llengua i a l’inrevés, apostant per la normalització lingüística i per la convivència de totes dues llengües en igualtat de condicions i sense subordinar l'una a l’altra.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.