Unes 400 persones es manifiesten a Torrent per una educació pública, de qualitat i en valencià

0
46
Bankia

El dijous 2 de juny, a les 19.00 hores, a la plaça de la Llibertat de Torrent, unes 400 persones entre professorat, alumnes i pares i mares s’han aplegat en defensa de l’educació pública de qualitat i en valencià, segons els organitzadors.
Des de l’escenari, un professor, una alumna i un pare de l’AMPA, han llegit un manifest a tres veus. Tots tres han mostrat la seua indignació davant els retalls socials que estan produint-se en l’educació i en altres serveis públics, com la sanitat.

En el manifest, tots tres han mostrat el seu rebuig als retalls que estan produint-se l’educació pública, com ara la notable reducció de recursos educatius (la manca de professorat, la disminució de programes d’atenció a la diversitat, l’augment de ràtios a les aules i la seua massificació, la limitació de l’oferta formativa…).

També han destacat que encara hi haja centres en barracons, com el número 10 de Torrent, mentre augmenten els diners destinats a l’educació privada. Aquest és el cas de l’Ajuntament de Torrent amb la cessió de 5.000 m2 de sòl públic a la Universidad Católica.

Professorat, alumnes i pares i mares han mostrat el seu rebuig amb xiulets i perols, quan des de l’escenari s’ha denunciat la manca de democràcia que s’ha imposat en el Consell Escolar Valencià i quan s’han assenyalat els atacs al valencià.

La concentració també ha comptat amb l’assistència de Pau Alabajos, cantautor torrentí, que ha mostrat la seua solidaritat amb l’escola pública valenciana i ha cantat algunes cançons des de l’escenari. També s’hi han afegit a la festa reivindicativa Daniel Mata, cantant andalús que ha interpretat ‘Al vent’, i la colla de tabal i dolçaina ‘Rossejat’ de Torrent.

Finalment, abans de posar fi a l’acte, s’ha encoratjat els assistents a continuar la lluita per l’escola pública valenciana i a mostrar el seu “rebuig a les retallades socials que estan produint-se”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here