Un veí dona a l’Ajuntament de Picassent el Reglament de Dret Senyorials de l’any 1910

621

Picassent. Portada del Reglament de Drets Senyorials de Picassent any 1910

El passat mes d’octubre un veí de Picassent, Francisco Fons Boluda, va donar a l’Arxiu Municipal una autèntica joia arxivística. Es tracta d’un document centenari, concretament el Reglamento para el régimen y administración de los Derechos Señoriales redimidos de la propiedad de los vecinos propietarios de la Villa de Picasent…. Valencia, 1910.

Este reglament, que regula els Drets Senyorials que l’Excel·lentíssim senyor Marqués de Dos Aigües i en què traspassà a tots els veïns de Picassent, propietaris d’algun terreny rústic o urbà, va ser aprovat el dia 19 de juny de 1910.

Es tracta de documentació que l’arxiu municipal no tenia i que pel seu contingut és de gran interés per completar i aprofundir en una part de la nostra història, de què desafortunadament no tenim quasi material bibliogràfic i que a l’estar datat en 1910 es converteix en un vertader document històric. S’integrarà i estarà disponible per als usuaris amb les mateixes condicions que la resta del fons local de l’arxiu municipal de Picassent.

L’ajuntament de Picassent anima a tot aquell que tinga documentació de qualsevol tipus, que considere de relleu, que faça una donació o que proporcione una còpia per tal de cada dia poder conéixer millor la història del poble, i per tant, assabentar-se millor de quins són els nostres orígens i així que les futures generacions puguen tindre al seu abast el màxim coneixement sobre el nostre poble.

El regidor de Cultura, Jaume Sobrevela, ha declarat que “és un vertader goig rebre este tipus de documents que venen a engrandir, si cal més, el nostre patrimoni documental sobre la història de Picassent”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.