Rafelbunyol aconsegueix la certificació de Ciutat Amiga de la Infància que atorga UNICEF

8 lecturas
Els xiquets i xiquetes de Rafelbunyol viuen a partir de hui en una Ciutat Amiga de la Infància, gràcies a la certificació atorgada per UNICEF a la localitat. Un reconeixement que sols han aconseguit 7 noves localitats de la Comunitat Valenciana, sent Rafelbunyol l'única nova incorporació de l'Horta Nord en aconseguir aquesta certificació.
CLIA/ Foto Ajuntament de Rafelbunyol
Des de 2019, l'Ajuntament ha treballat per reunir els requisits, organismes i plans d'actuació per a obtenir aquest reconeixement què busca millorar les condicions de vida d'infants i adolescents a través de la implementació de polítiques municipals que garantisquen el seu desenvolupament integral.
"La inclusió de l'opinió de la infància en la presa de decisions i la creació d'espais on puguen exercir els seus drets, constitueix una important eina de prevenció de la vulnerabilitat i la integració social dels xiquets i xiquetes. Per això, ens hem implicat al màxim en aconseguir aquest reconeixement i continuarem treballant fins que Rafelbunyol es convertisca en una ciutat referent en polítiques d'infància i adolescència en tota la Comunitat Valenciana" afirma Rosa Azor, regidora d'Infància i Joventut.
"Amb l'objectiu que la infància i l'adolescència del nostre municipi tinga la millor qualitat de vida possible i els màxims recursos al seu abast, aquesta certificació és el punt d'eixida per a posar en marxa totes les accions previstes al Pla d'Infància. Continuem així avançant en els objectius de l'agenda 2030 i el compliment dels objectius de Desenvolupament Sostenible en matèria de drets i benestar social, família i la seua diversitat i la protecció del menor" destaca Fran López, alcalde de la localitat.
Ser Ciutat Amiga de la Infància remarca el compromís del Consistori de millorar les polítiques municipals dels drets de la infància i reconeix el seu protagonisme a l'agenda política i el seu dret a ser escoltats i escoltades.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí