El nou Pla Rector de Sanetjament de La Pobla detallarà les zones inundables, analitzarà les causes i proposarà solucions

737

L’oficina tècnica de l’empresa Aigües de València està desenvolupant un estudi per a redactar el Pla Rector de Sanejament i Drenatge Urbà de la Pobla de Farnals, l’objectiu del qual és detectar els punts del municipi més susceptibles a inundar-se a causa de les pluges així com trobar les causes i proposar solucions efectives.

El principal problema detectat és que, en alguns trams, la xarxa del clavegueram és unitària i recull tant aigües pluvials com les domèstiques. Per això, quan es produïxen pluges fortes i la infraestructura no admet més aigua, s’expulsen també residus fecals.

Amb les conclusions de l’anàlisi podrem esbrinar quin és l’estat en què es troba cada punt de la xarxa amb exactitud, i es detallarà la ubicació i les característiques d’elements com els pous, les canonades i les seues connexions. D’acord amb este estudi, es podrà establir quina és la precipitació que s’ha produït durant els últims 15 anys, detectar els punts que s’inunden més fàcilment i proposar solucions concretes. Este examen ja s’ha realitzat al barri del poble i actualment s’està treballant sobre el barri de la platja, una zona més complexa, donat que s’ubica sobre una marjal.

L’estudi encomanat a Aigües de València està sufragat a través de la partida d’inversions del pressupost municipal. Quant a les obres pertinents de noves canalitzacions, que es realitzaran segons la prioritat que s’establisca a l’anàlisi, es finançaran amb la part recollida mitjançant el rebut trimestral de l’aigua destinada a millorar les estructures hidràuliques del municipi.

Tots sabem en quins punts es produïxen inundacions quan plou amb certa intensitat, però gràcies a este estudi podrem anticipar quines solucions funcionaran millor”, ha explicat Sònia Rivilla, regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.