Paiporta signa un conveni amb Escola Valenciana per a promoure l’ús i el coneixement del valencià

420

conveni escola valenciana paiportaL’Ajuntament de Paiporta i Escola Valenciana han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promoure l’ús i el coneixement del valencià. Aquest acord contempla la projecció de cinema en valencià per als escolars de la localitat, així com una aposta per la campanya de ‘Voluntariat pel valencià’, en que persones valencianoparlants conversen amb altres que no ho són per a practicar i millorar la seua competència en la nostra llengua.

Aquest acord, aprovat en el ple municipal del passat mes de febrer, suposarà una inversió de banda de l’Ajuntament d’aproximadament 2.000 euros. El document s’ha signat aquest dimarts entre l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, davant del secretari de la Corporació municipal.

El conveni contempla la projecció de tres pel·lícules en valencià per a xiquetes i xiquets de Primària i Secundària de Paiporta, els dies 21, 22 i 25 d’abril. Els films, triats per les professores i professors dels diferents col•legis de Paiporta, seran ‘Els Minions’, ‘Del revés’ i ‘Astèrix i la residència dels déus’. Quant al Voluntariat pel Valencià, l’Ajuntament participarà activament en la promoció d’aquesta campanya.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha expressat el seu agraïment a Escola Valenciana, “una entitat que des del seu naixement ha portat a terme una tasca indispensable en la promoció del valencià”. L’acord s’ha coordinat i ha comptat amb el suport i el vist i plau de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.