Paiporta recupera el mural de les comarques de l’Ajuntament 11 anys després

482

mural comarques paiporta recuperatL’Ajuntament de Paiporta ha restaurat i tornat al seu lloc el mural de ceràmica amb el mapa de les comarques valencianes de la façana de l’edifici consistorial, que fou instal·lat en 2005 i que, posteriorment, es va perdre després d’unes obres en les dependències de la planta baixa. Aquest mural es va col·locar amb motiu de la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Sud que va acollir la localitat aquell any.

A l’acte de reinauguració del mural van assistir xiquetes i xiquets de pràcticament tots els centres educatius de la localitat, així com l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor d’Educació, Antoni Torreño, amb altres membres de l’equip de govern i la corporació municipal, i el president de Guaix, Vicent Font, i la membre de la junta directiva de l’entitat, Carmina Payà.

Aquesta entitat pertanyent a Escola Valenciana ha contribuït a la restauració del mural, en què es pot veure un mapa comarcal del País Valencià i la llegenda ‘Estimem la nostra llengua’.

Després de la visita al mural, l’alumnat i el professorat de les escoles de Paiporta es va dirigir al saló de plens de l’Ajuntament, on delegats de cada grup varen llegir poemes i escrits en valencià elaborats en cada classe en què es posava de manifest la vigència de la nostra llengua.


 

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.