L’Arxiu Valencià del Disseny reflexiona en un webinar sobre la Direcció d’Art en les PIMES

9 lecturas

Baix el títol ‘Quina rellevància té hui la Direcció d’Art en les PIMES orientades pel disseny?’, l’Arxiu Valencià del Disseny (AVD) organitza un webinar aquest dijous, 29 d’octubre, a les 16 hores, amb el qual obri una nova programació d’activitats destinades a posar en valor l’ecosistema disseny com a una de les seues tasques fonamentals.

Es tracta de debatre i revisar la Direcció d’Art actual dins de les xicotetes i mitjanes empreses valencianes amb experts i expertes de primer nivell, com la dissenyadora Nieves Contreras, últim fitxatge de la firma Lladró; Pablo Gironés, amb una nodrida trajectòria com a director creatiu; o Silvia García, directora d’Art de La Mediterránea, empresa de disseny referent a la València dels anys 80 i 90.

Segons expliquen els directors de l’AVD, Ester Alba i Xavier Giner, aquesta activitat és la primera de moltes altres amb les quals es pretén posar en valor els fons de l’Arxiu, que acull la Facultat de Geografia i Història a Blasco Ibáñez i que es gestiona a través de la Fundació General de la Universitat de València (FGUV).

En aquest sentit, afirmen: “Mantindre viva la reflexió sobre els diferents agents que configuren l’ecosistema disseny és, també, fer del saber que es va depositant a l’AVD una cosa viva que retorne a la societat”.

Amb aquest webinar, a partir de l’experiència que va ser La Mediterránea, i que forma part dels fons de l’AVD, “debatrem amb professionals, de perfils contraposats però de primer nivell, sobre quin lloc pot tindre hui la Direcció d’Art en les PIMES orientades pel disseny, com s’articula amb la pràctica del disseny, etcètera”, afegeixen.

Els ponents convidats són:

SILVIA GARCÍA, directora d’Art de La Mediterránea, empresa valenciana de vidre fundada en 1975. Llicenciada en Filosofia per la Universitat de València. Màster d’ESADE en Alta Direcció d’Empreses. Així mateix, realitza cursos de Direcció de Màrqueting i Disseny. En l’empresa La Mediterránea, en la qual va treballar 23 anys, va dirigir el Departament de Disseny i Comunicació. Actualment realitza projectes d’interiorisme.

PABLO GIRONÉS, nascut a Ontinyent (València), va estudiar Arquitectura a la Universitat Politècnica de València i Economia a la Universitat de València; té una extensa trajectòria com a consultor i director creatiu; ha treballat per a Gandía Blasco, Punt, Martínez-Medina, Mad Lab, Point, Nerinea o LZF lamps.

NIEVES CONTRERAS és dissenyadora i directora de Creació i Desenvolupament de Producte de Lladró des de 2018. Va realitzar els seus estudis de Disseny a la Universitat Politècnica de València, a més del Màster en Gestió del Disseny. Ha col·laborat en diferents estudis de disseny d’autor i de disseny industrial, principalment en Eliumstudio, on va desenvolupar tasques de disseny i direcció artística durant quasi 10 anys. En paral·lel, en 2006, juntament amb Vicente Gimeno, va fundar la marca de ceràmica contemporània Sagenceramics.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí