La falla Sant Valerià de Torrent convertix el reg mil·lenari del barranc de l’horteta en monument faller

399

SONY DSCLa falla Sant Valerià de Torrent convida en 2015 a fer un passeig pel patrimoni hidràulic, natural i etnogràfic del barranc de l’Horteta. Un viatge al passat a través de les infraestructures hidràuliques que han arribat dels nostres avantpassats romans, musulmans i de l’època cristiana. Ho fa gràcies al seu monument infantil que porta per lema Un Torrent d’aigua, obra de l’artista Juan Martí, qui desenvoluparà una falleta al voltant dels Arquets de Baix, el Mas del Jutge i la Font de Sant Lluís, entre d’altres elements on l’aigua és el fil conductor.

Per este motiu, els membres de la comissió presentaren els seus projectes de 2015 en l’assut del Pantà de Torrent, que actualment està sent recuperat per part de l’Ajuntament, dins del Pla Director del reg mil·lenari del barranc de l’Horteta, on experts multidisciplinaris estan trobant i catalogant mines d’aigua, infraestructures hidràuliques, sèquies i fonts que han fet servir els torrentins de totes les èpoques.

L’investigador local, Salvador Siscar (membre del Pla director) va fer una xicoteta excursió amb els fallers per explicar la importància de l’aigua en Torrent i de les troballes arqueològiques que se estan descobrint. Les falleres Majors, Carmen Escrihuela i Dulce Maria Ferrer, acompanyades pel president Juan Carlos Jordan, van descobrir els projectes que es voran plantats al carrer en març de 2015.

L’artista faller infantil, Juan Martí, intentarà aconseguir el tercer primer premi consecutiu en la secció primera amb un monument on la història de la ciutat i el consum responsable de l’aigua seran pilars fonamentals d’esta falla didàctica.

Sàtira política en any electoral

Per la seua banda, l’artista de Torrent Óscar García és l’encarregat de plantar el monument gran sota el lema Embruixos torrentins, bonics i fins!, una falla en la mateixa línia que els anys anteriors, amb critica 100% local i on es farà especial menció a la campanya electoral de 2015, però també a la realitat social, cultural i festiva de Torrent.

Tres bruixes identificades amb els tres grups politics de l’arc municipal intenten encisar als torrentins amb promeses i embruixos damunt del castell Ajuntament. Els ciutadans seran els protagonistes de mil i un encanteris plens d’humor i sàtira fallera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.