Foios desplega fibra òptica pròpia i connecta els edificis municipals a alta velocitat

1003

L’Ajuntament de Foios ha començat a desplegar fibra òptica pròpia per connectar els edificis municipals. En una primera fase es connectaran els edificis de l’ajuntament, la Casa de Cultura i el Centre Social Polivalent, on hi ha Serveis Socials, Biblioteca i Cultura, amb un cost de 13.500 €. En una segona fase, ja en el 2019, seguiran els edificis de la Policia, l’ADL i l’Escola d’Adults.

ajuntament de FoiosLes bones comunicacions entre edificis són fonamentals per tal de poder prestar uns serveis de qualitat a la ciutadania, amb una més àgil gestió de les dades i evitant les caigudes de xarxa. Actualment, estes comunicacions es realitzen mitjançant un sistema d’antenes WiMax, instal·lades al campanar de l'església, que en el seu dia van suposar una gran inversió, però també una notable millora del servici, a més d’un estalvi econòmic.

El canvi a la fibra també evitarà els inconvenients i limitacions de les antenes, especialment el de la ubicació, ja que requereixen un lloc amb visibilitat directa, les possibles interferències o la inestabilitat del senyal, així com els riscos d'avaria quan hi ha una tempesta elèctrica, tot i que el sistema d’antenes no s’elimina sinó que conserva un ús complementari i de recolzament.

Per a l’alcalde, Sergi Ruiz, “amb esta inversió, no només es millora la qualitat de les comunicacions, sinó que es fa a un preu molt raonable, ja que l'ajuntament passa a ser propietari de la seua pròpia xarxa de fibra òptica, estalviant-se les altes tarifes que apliquen els operadors privats pel lloguer de la infraestructura i servei”.

La connexió amb fibra òptica funciona 10 vegades més ràpida per a cada connexió que amb l’actual sistema, minimitzant el temps d'espera per a accedir a aplicacions i dades i anul·lant la diferència entre l’accés des de l’ajuntament, o des de qualsevol altre edifici municipal. L’alta capacitat de la fibra permet uns altres avantatges, com ara, l’accés al servidor central i el replicat de dades des de qualsevol edifici, l’extensió a altres espais de l’accés gratuït a internet i la millora dels que ja en tenen, la possibilitat d’emissió en streaming a la Casa de Cultura, o l’emissió de continguts d’alta definició.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.