Finalitzen les obres de la nova plaça del Rosari en el Canyamelar

496

El projecte de remodelació de la plaça del Rosari, enclavada en el cor del barri del Canyamelar, ha arribat a la seua fi després de quatre mesos d'obres i una inversió de vora 150.000 euros, La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha visitat hui la nova plaça del Rosari i ha celebrat que “hem complert un dels objectius que ens marcarem, recuperar la plaça per als seus veïns i veïnes, tornar a ampliar l'espai públic perquè les diferents entitats i associacions pugan utilitzar-la”.

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha celebrat la inauguració de la nova plaça del Rosari per conformar “un espai que sens dubte és el cor del Cabanyal-Canyamelar i que durant molts anys per la degradació de la font no havia pogut ser utilitzada pels seus veïns i veïnes”. Una problemàtica que ha sigut solucionada ja que, segons Gómez, “hem complert un dels objectius que ens marquem, recuperar la plaça per als seus veïns i veïnes, tornar a ampliar l'espai públic perquè les diferents entitats i associacions pugan utilitzar-la”.

En este sentit, Gómez ha posat en valor que “la plaça hui dia és per als vianants, abans era una rotonda on podien passar els vehicles. Amb la reforma prohibirem que qualsevol vehicle puga utilitzar-la, ha de ser un espai per als vianants, molt especialment per als xiquets i les xiquetes perquè està prop de dos col·legis, el Rosari i Pureza de María, i volem que siga un espai que els xiquets i les xiquetes pugan utilitzar per a jugar, córrer i gaudir”.

Així mateix, la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà ha remarcat que la reforma ha servit per a “recuperar la simbologia i el valor que tenia esta plaça, potenciant els elements a través dels quals s'havia fundat esta plaça com l'església del Rosari”. “Crec que en deixar este espai lliure, diàfan, un dels seus elements que ressalta és l'església. En segon lloc altre dels elements arquitectònics que està retornant la vida al barri per la seua programació cultural és el Teatre El Musical, on està també la imatge i el paisatge de la plaça”, ha prosseguit.

“Per tant la reforma és una plaça que ha convertit este espai per als vianants, per als seus veïns i veïnes, on es recupera la major part d'espai públic alliberant-ho de qualsevol pas de vehicle privat. A més en haver eliminat esta font que estava en desús i haver-la substituït per estes fonts de sòl possibilita que es pugan realitzar moltes més activitats en el centre per la recuperació d'este espai. També és una plaça accessible per a qualsevol tipus de persona amb qualsevol tipus de discapacitat”, ha conclòs Gómez.

La reurbanització de l'emblemàtica plaça del Rosari, que acull el teatre El Musical i l'església del Rosari, ha consistit en la substitució de la font central per una altra de sòl, la revitalització de la zona, l'adequació del paviment del perímetre de la plaça per al seu ús per als vianants, la col·locació de nou mobiliari urbà i el manteniment de les palmeres existents i incorporació d'una quarta en un escocell que havia estat anys buit. Una intervenció urbanística de 148.600,00 euros que suposa una de les múltiples remodelacions que l'Ajuntament de València està realitzant en El Cabanyal a fi de “lluitar contra la degradació del barri i així revitalitzar-lo i dignificar-lo”, tal com ha recordat la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà. Una actuació que ha durat quatre mesos i que s'ha realitzat, tal com ha destacat Gómez, “amb criteris d'accessibilitat i perspectiva de gènere, creant un espai de plaça pública per a la reunió i convivència augmentant l'espai útil i eliminant barreres arquitectòniques i visuals, aportant un espai de majors dimensions i amb múltiples possibilitats”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.