El projecte cultural ‘Burjassot para taula’ arranca les emissions amb una recepta d’Ibrahim a la vora de l’horta

722

#01 Ibrahim. Olors especiades a la vora de l'horta és el nom del primer episodi de Burjassot para taula, un projecte cultural, culinari i audiovisual impulsat per AVIVA Burjassot, que vol descobrir els lligams entre el veïnat de Burjassot, d’ací i d’allà, a través de la cuina i en valencià.

Els diferents programes estan  protagonitzats per gent de Burjassot que ha obert les portes de sa casa per a mostrar com es cuina una recepta arrelada a la seua tradició cultural.

Així, el primer episodi de Burjassot para taula ha arribat amb Ibrahim, un burjassoter procedent de Xauen, una població als peus de la serralada del Rif, al Marroc. Al llarg del primer episodi, Ibrahim mostra a la càmera d’AVIVA com es prepara una suculenta recepta familiar: un tagín de corder. Amerat amb el ras-alhanut, una mescla d’espècies originària del nord d’Àfrica, és un plat que cal cuinar-lo “xuia xuia”, que és com es diu en àrab “a poquet a poquet”. La recepta completa  es pot trobar ací: http://www.burjassot.org/aviva/burjassot-para-taula.

A més a més, Ibrahim va preparar un te, mostrant el secret del seu sabor ben característic, tot acompanyat pel seu caràcter positiu i un somriure que no l’abandona mai. I és que, com Ibrahim va explicar a AVIVA, “no cal preocupar-se si les coses no passen com a nosaltres ens agradaria ja que tot té una explicació”.

Aquest caràcter obert i optimista d’Ibrahim s’adiu molt bé amb la seua feina: de matí, Ibrahim és monitor a un menjador escolar i, de vesprada, monitor a un centre de dia de menors. Casat amb una dona de Burjassot i pare de família, Ibrahim remarca que “a ma casa es parla valencià i àrab” i els seus fills parlen valencià, àrab i castellà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.