El Museu de Ceràmica de Manises busca enfortir connexions amb un nou públic per celebrar el dia dels museus

0
500

Com cada any des de 1977, al voltant del dia 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus amb la intenció de destacar l’activitat dels museus i conscienciar a la ciutadania sobre el seu paper en el desenvolupament de la societat i el Museu de Ceràmica de Manises (MCM), també ha programat activitats al voltant d’aquesta data.

Museos hiperconectados: enfoques nuevos, públicos nuevos és el tema escollit enguany pel Consell Internacional de Museus (ICOM), el qual fa referència a la multiplicitat de mitjans de comunicació disponibles avui en dia als museus per relacionar-se amb la comunitat local, el públic en general, l’entorn natural i el seu paisatge cultural.

La tecnologia és actualment el mitjà amb major potencial per la seua immediatesa i capacitat d’abast. Tanmateix, la hiperconnectivitat al·ludix també al contacte directe amb les persones i posa especial atenció a la comunitat local.

És per això que enguany, amb motiu del Dia Internacional dels Museu, l’MCM recupera una activitat que ja ha organitzat en altres ocasions i que precisament fomenta i reforça el tracte directe i personal amb la comunitat local i amb els potencials visitants del Museu:la realització de tallers de ceràmica per als xiquets i xiquetes de les escoles infantils del nostre poble.

Concretament, els dies 15 i 16 de maig, els i les alumnes de l’escola infantil Gesmil de Manises visitaran l’MCM per gaudir dels tallers de ceràmica que impartiran Carmen Piñón Loureda i Foteini Michailidou, estudiants de l’Escola D’Art i Superior de Ceràmica de Manises. En la primera jornada tindran lloc dues sessions, la primera a les 9:45h i la segona a les 10:30h, mentre que el dia 16 hi haurà una sessió a les 9:45h. Amb un nombre aproximat de 20 alumnes per grup, es preveu la participació d’aproximadament de 60 xiquetes i xiquets.

Segons paraules del regidor de Museus de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant, “esperem que aquesta activitat servisca per implicar i enfortir les connexions del Museu de Ceràmica de Manises amb els nous públics i que els més menuts coneguen i gaudisquen d’una arrelada tradició tan nostra com és la ceràmica”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.