El Maig Literari de Picanya premia en la seua desena edició a l’escriptor Antonio Muñoz Molina

0
637

Al mes de maig Picanya és lletra. El poble celebra des de ja fa una dècada, el Maig Literari, una iniciativa nascuda de la mà de Carmen Amoraga -escriptora, veïna i ara directora general de Cultura- amb la intenció d’unir els dos vessants més importants del món dels llibres: autors i autores i lectors i lectores.

En els darrers vuit anys, el Maig Literari ha portat fins a Picanya a escriptors d’enorme prestigi com ara José Luis Sampedro, Ana Matute, Maruja Torres, Juan José Millás, Elvira Lindo, Almudena Grandes, María Dueñas, Ferran Torrent, Dolores Redondo, Manuel Vicent… i en esta desena edició, el premi Lllig Picanya vol reconèixer el trajectòria i l’obra d’Antonio Muñoz Molina, “un dels autors fonamentals a la literatura al nostre país en els darrers anys”.

Antonio Muñoz Molina (Úbeda 1956) és escriptor i acadèmic de la Real Academia Española (1996) —on ocupa la butaca u— i honorari de l’Academia de Buenas Letras de Granada. Al 2013 va ser guardonat amb el Premi Príncipe de Asturias de las letras. La seua primera novel·la, Beatus ille, va aparèixer en 1986. En 1987 guanya el Premio de la Crítica i el Premio Nacional de narrativa de las letras Españolas per El invierno en Lisboa i en 1991 el Planeta per El jinete polaco, novel·la per la qual tornà a obtenir el Nacional de Narrativa a l’any següent. En 2007 és investit Doctor Honoris Causa per la Universidad de Jaén com a reconeixement a tota la seua obra.

Altres obres destacades són Beltenebros (1989) una novel·la d’intriga i amor al Madrid de la postguerra amb implicacions polítiques (Pilar Miró la portaria al cinema dos anys després amb el mateix nom); Los misterios de Madrid (1992) —publicada inicialment com a serial a capítols al diari El País—, El dueño del secreto (1994), Plenilunio (1997), Ventanas de Manhattan (2004) o El viento de la Luna (2006). En 2009 publicà La noche de los tiempos, un monumental treball que recrea l’enfonsament de la Segona República Espanyola i l’inici de la Guerra Civil. Viu entre Madrid i Nova York, on va dirigir l’Instituto Cervantes. El proper 10 de maig, Antonio Muñoz Molina sumarà a este extens currículum el premi Llig Picanya.

Taller de creació literàia

Com en edicions anteriors este Maig Literari també vol ser bressol de noves escriptores i escriptors i en eixe sentit tindrà lloc un nou taller de creació literària que enguany estarà impartit per l’escriptor Vicente Marco Aguilar.

Les sessions seran els dilluns dies 15, 22 i 29 de maig, de 17.30 a 20.30 hores al Centre de Persones Majors. Cal fer una inscripció prèvia a la Biblioteca (fins al 9 de maig) donat que les places són limitades.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here