Els alumnes de l'IES Guillem Alcalà de La Pobla ultimen el dron social per a participar en la Fira Aèria

1103

La Regidora d'Educació, Ana Borja, i el responsable de l'empresa adjudicatària dels serveis de Socorrisme a la Pobla de Farnals, José Luis Sanmiguel, es van reunir el passat 10 d'abril amb els estudiants de l'IES Guillem d'Alcalà de la localitat que participaran en La Fira Aèria, un projecte d’innovació educativa l’objectiu del qual és que joves de 12 a 18 anys aprenguen a construir drons amb una finalitat social o mediambiental d’impacte positiu per al seu entorn.

L'alumnat que forma part del programa va entrevistar Sanmiguel per conèixer quines són les necessitats dels socorristes i així poder adequar el seu dron a les demandes dels treballadors. Entre altres coses, des del servei de socorrisme es va demanar la possibilitat que l’aparell poguera emetre un senyal acústic perquè fera les advertències a les persones que es banyen més enllà de les zones delimitades per les boies. El responsable va recordar que la major part de la tasca dels vigilants està dirigida en este sentit.

L'equip de la Pobla de Farnals vol que el seu dron puga col·laborar en accions de socorrisme marítim. El seu projecte contempla que l'aparell transport salvavides en cas d'emergència a alta mar, així com altres utensilis que puguen ser útils, com farmacioles, medicaments o un telèfon mòbil.

El pròxim 9 de maig l’alumnat de l'institut presentarà el seu projecte en la Fira Aèria que tindrà lloc a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de València. A l'esdeveniment participaran 65 centres i més de 3.000 estudiants de tota la província de València.

La Fira Aèria està organitzada per la Universitat de València i l’empresa de divulgació El Caleidoscopio, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Pobla de Farnals a través de la Regidoria d’Educació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.