Demócrates Valencians dona suport a la moció de censura a Massalfassar pels pressupostos prorrogats des de 2016

22

«El plenari de Massalfassar eixit de les darreres eleccions està vertaderament fragmentat», expliquen des de Demòcrates Valencians (DV). Compromís, tot i ser el grup més nombrós, només arriba als 4 regidors quan la majoria està en 6. El segueix C’s amb 3, el PP amb 2 regidories i DV i PSOE amb un regidor cadascun.

No obstant, la investidura de l’alcalde de Compromís, Joan Morant, va ser possible gràcies al vot del regidor de PSOE i al fet que Carles Fontestad, de Demòcrates Valencians, es va votar a ell mateix per facilitar, tal com va aclarir, la investidura del candidat més votat.

Així doncs, era d’esperar que l’endemà mateix, el nou alcalde de Compromís assumira l’obligació de buscar l’estabilitat de l’Ajuntament per assegurar la governabilitat. Almenys semblava més fàcil, lògic i democràtic que no pretendre dur un govern amb només 4 dels 11 regidors. Si més no, eixa era l’opinió que corria en les files de DV.

Carles Fontestad, segon per l’esquerra, amb els altres cinc firmants de la moció de censura presentada hui a l’Ajuntament de Massalfassar

Sorprenentment, es queixa DV, l’alcaldia de Compromís ha passat un any sencer sense fer el mínim gest cap a altres grups ni respondre a cap proposta.

«Un govern insuficient de només 4 regidors i en stand-by». valoren des de DV. «Amb una alcaldia que ni tant sols intenta consensuar els pressupostos quan més urgeixen ajudes i inversions per als veïns de Massalfassar. Esta ha sigut finalment la lamentable conclusió ha que ha arribat la majoria del plenari».

Demòcrates Valencians cal·lifica de «poc democràtica i gens responsable» la conducta de l’alcalde, la qual cosa es posa de manifest «en el tracte donat al mateix regidor del PSOE». Tot i haver-li votat en la investidura, es troba fora del govern contemplant com Compromís «prefereix dialogar més amb els regidors del PP».

La situació de paràlisi al·ludida per la resta de grups, no és una excusa o pretext a l´ús, afirma DV. De fet, l’Ajuntament de Massalfassar duu prorrogant el pressupost municipal des del 2016. Recentment els pressupostos municipals han sigut rebutjats per 7 d’11 regidors. Demòcrates Valencians considera urgent consensuar uns pressupostos on s’incloguen ajudes per als veïns pel COVID-19 però la proposta de Compromís ha topat, segons el partit de Fontestad, amb «l’enèsima mostra d’incapacitat per negociar i arribar a un acord basat en el diàleg i la participació que requereix la realitat plural del plenari».

Altres exemples d’esta situació de paràlisi els situen, segons l’opinió de DV, en procediments  d’adjudicació en diverses àrees que duen més d’un any parats, com ara l’adjudicació del polígon industrial de 45.000vm2  (Unitat 5 ) fins  la concessió del bar del centre de majors.

Un any després d’haver facilitat la investidura de l’alcalde, Demòcrates Valencians, lamenta profundament l’actitud gens democràtica de Compromís i la falta de diàleg que ha dut com a conseqüència la ingovernabilitat de l’Ajuntament forçant els altres grups a un acord pel bé de Massalfassar.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.