Contacontes i llibres coeducadors per conscienciar a la infància d'Alfara del Patriarca en la igualtat de gènere

26 lecturas

Alfara del Patriarca organitza, en motiu del Dia Internacional de la Dona del 8M, tres contacontes i entrega llibres coeducadors per conscienciar des de la infància en la igualtat de gènere.

alfara patriarca 8ML’Ajuntament d’Alfara del Patriarca ha fet entrega de tres lots de llibres coeducadors als centres escolars del municipi i a la biblioteca municipal. L’objectiu és que els contes puguen ser treballats tant a l’aula com a casa. A més, a l’alumnat de tercer i quart de Primària del CEIP San Juan de Ribera i del col•legi Ramón y Cajal se’ls ha entregat també una bossa i una llibreta de la campanya ‘El passeig morat de Mussi’.

Tot el material està dissenyat amb el dibuix del mussol ‘Mussi’, que és la imatge de la biblioteca municipal, i enguany també té el lema ‘No m’etiquetes, deixa’m ser’. Dins de la bossa s’inclou per als pares una guia didàctica per a les famílies sobre coeducació i llenguatge inclusiu que pretén ser un instrument de suport útil i de senzill maneig, que fomente un canvi d’actitud que afavorisca la coeducació en igualtat de gènere.

A més, dins d’aquest projecte, es realitzaran 3 contacontes. El 10 de març tindrà lloc el primer sota el títol ‘La porta del meu castell’, dins de les activitats de la Setmana de la Dona. El 28 d’abril serà el torn de: ‘Totes i tots som importants’. I per últim, el 26 de maig ‘El corral de Pepa’. Tots ells tindran lloc als Jardins de l’Ajuntament a les 17 hores.

Els llibres que s’han adquirit perquè siguen disfrutats pels xiquets i xiquetes del poble están adaptats a l’edat dels menors als que es dirigeix la campanya i són: ‘Edu se viste de princesa’, Nuria Diez, Bellaterra; ‘La niña invisible’, David Peña, SM (Premi Barco de Vapor 2018); ‘Mujeres de ciencia: 50 intrépidas pioneras que cambiaron el mundo’, Rachel Ignotofsky, Ed. Nórdica; ‘Mercedes quiere ser bombera’, Beatriz Monco, Bellaterra; i ‘Rula busca su lugar’, Mar Pavón, Tramuntana.

‘Amb iniciatives com aquesta, Alfafa del Patriarca vol fomentar la coeducació i la igualtat de gènere des de la infància. A més, cada any, gràcies a aquest projecte, augmenta la quantitat de llibres de la biblioteca i de les escoles amb exemplars que volen evitar les desigualtats de gènere i facilitar la igualtat d’oportunitats’, segons ha explicat Marisa Almodóvar, alcaldessa d’Alfara del Patriarca i regidora d’Igualtat.

Aquesta iniciativa de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alfara del Patriarca s’integra dins de la tercera edició del projecte ‘El passeig morat de Mussi’ amb l’objectiu principal que xiquetes i xiquets prenguen consciència de les desigualtats per raó de gènere respecte a rols, estereotips i actituds, i desenvolupen una actitud crítica davant d’aquests, afavorint sempre el desenvolupament de l’afectivitat i les relacions personals positives.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí