La Conselleria atorga el títol de col•lecció museogràfica permanent a les peces de l’Institut de Cultura de Meliana

933

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reconegut la col·lecció museogràfica Mosmel, de l'Institut Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Meliana, com a col·lecció museogràfica permanent valenciana.

L'Institut Municipal de Cultura (IMC) de Meliana és un organisme autònom de l'Ajuntament que des de 1988 promociona les arts plàstiques amb un ampli ventall d'iniciatives culturals i expositives.

En l'actualitat, compta amb 202 obres de pintura, escultura, fotografia i obra gràfica en què l'art contemporani, les noves tendències i l'experimentació amb materials i conceptes són els protagonistes de la col·lecció. En concret són 82 obres de pintura, 53 escultures, 49 fotografies i 18 gravats i obra gràfica.

Els nuclis temàtics de la col·lecció es divideixen en figura i paisatge local de Meliana, últimes tendències de finals del segle XX i principis del segle XXI, i artistes de finals del segle XX i principis del segle XXI.

Les obres comprenen un període entre 1989 i 2016 i pertanyen a un total de 129 artistes majoritàriament valencians que duen a terme la seua activitat a la comarca de l'Horta i València.
A més de comprar obra d'artistes, l'IMC ha fet exposicions col·lectives, catàlegs, biennals de pintura i escultura, premis de fotografia, que han atorgat una reconeguda projecció de la política cultural del municipi.

L'Ajuntament de Meliana i l'IMC han fet realitat un centre cultural amb dos espais expositius: una sala d'exposicions temporal per a mostrar el fons artístic municipal, i un altre permanent per a mostrar la col·lecció d'art contemporani de Meliana. A aquestes dues sales se suma la sala de l'IMC que acull la programació regular d'exposicions temporals de cada any.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.