Catarroja i Paiporta demanaràn a Generalitat la creació d'una línia d'autobús entre les 2 localitats

859

Jesús Monzó, alcalde de Catarroja, i Isabel Martin, alcaldessa de Paiporta, han mantingut una reunió per a establir els primers passos del que ha de ser un pla comú per a millorar les comunicacions entre dues localitats pròximes i que presenten deficiències en matèria de mobilitat bilateral.

Reunio Jesus Monzo amb Isabel MartinDurant la reunió s'han posat damunt la taula la necessitat d'unir, per transport públic les dos localitats, davant de la quantitat de viatges que es realitzen per a realitzar tràmits administratius o bé per a poder utilitzar el servei de MetroValencia situat a Paiporta.

Per aixó i dins de les primeres decisions està en la petició conjunta a Conselleria d'una línia d'autobús que unisca Catarroja i Paiporta, proposta que està en matèria d'estudi i que es presentarà quan estiga preparada, el que s'espera siga al més prompte possible. De fet, el primer pas ja està donat, amb la reclamació d’una reunió amb la directora general d’infraestructures, Roser Obrer.

Corredor verd entre Catarroja i Paiporta

D'altra banda, en la reunió s'han posat sobre la taula les vies de col·laboració entre Catarroja i Paiporta en matèria de mobilitat. Entre elles, destaca la realització del corredor verd entre els dos municipis pel Barranc de Xiva. Una de les alternatives en mobilitat sostenible per a unir les dos localitats i que es treballarà en breu amb Diputació de València per al seu estudi.

Després de la reunió, Monzó ha valorat de manera positiva aquesta primera presa de contacte. “Hem de reivindicar les alternatives de transport sostenible entre localitats com Catarroja i Paiporta que tenen molts punts en comú, sobretot, per part nostra, per a connectar amb metrovalencia, encara que continuarem reivindicant aquest mitjà de transport per al nostre municipi, encara que som conscients de les dificualtades actuals per a aconseguir-lo”. D'altra banda, l'alcalde ha posat en valor que aquestes mesures de mobilitat sostenible serviran perquè “Catarroja es convertisca en la porta de la comarca a l’Albufera”.

Per la seua banda, Isabel Martín, ha recordat com “Catarroja i Paiporta som pobles veïns i compartim inquietuds i necessitats, per tant la trobada ens ha servit per a posar-les en comú. Compartim, per exemple, la idea de la necessitat d'una mobilitat més sostenible, i tenim previst encetar projectes conjunts, per a  connectar-nos entre nosaltres i, al mateix temps, unir-nos a la resta de  la comarca. En aquest sentit, tenim el Barranc de Xiva com una potencial via verda”. Per últim, Martín ha recordat com “hi ha molta gent jove que acudeix a La Florida, i Catarroja és el punt de referència per a moltes gestions de la ciutadania paiportina amb Hisenda”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.