El Ple de Xirivella s'adherix per unanimitat a les peticions de la Plataforma pel Transport Públic de l'Horta Sud

691

En la sessió celebrada ahir el Ple de Xirivella va aprovar per unanimitat la moció d'adhesió a les reivindicacions de la Plataforma pel Transport Públic de l'Horta Sud que es presentarà també en Alaquàs, Aldaia i Mislata. El text, iniciativa de la Federació d'Associacions Veïnals, no oblida reivindicar el metro per a Xirivella, però demana com a primer punt urgent l'adjudicació enguany del contracte concessional de les línies d'autobusos que presten servei a Xirivella.

Des del Consistori expliquen que aquestes concessions porten anys caducades i que encara falta acabar de definir els plecs de condicions, tal com denuncia la moció: “No ens aclarixen si el contracte s'adjudica en esta legislatura, el règim tarifari, la inclusió dels bons, tantes vegades sol·licitats, ni el preu d’estos. Ens podem quedar com en 2014, amb els contractes elaborats, però sense adjudicar i esperant la següent legislatura”.

La moció, llegida en el Ple per Paco Magro, portaveu de la Federació Veïnal, no oblida que “un servei de transport públic de qualitat i amb tarifes assequible necessita un finançament adequat, que hauria d'arribar a través d'un contracte programa amb l'Estat com el que tenen altres grans ciutats espanyoles”.

D’altra banda, el Ple va aprovar el nomenament de la funcionària jubilada de l’Ajuntament Salut Cervera com a jutgessa de Pau, la composició de la mesa de contractació, la concessió de la ‘Medalla de Honor’ municipal a l’Altar de Sant Vicent i la revisió d’una ordenança, la de la taxa de l’aigua i clavegueram, que havia estat objecte d’un recurs contenciós administratiu.

Pel que fa a la resta de mocions, el Ple, d’una banda, va aprovar la presentada per Compromís d’adhesió a les mobilitzacions en favor de la reforma del finançament de les pensions i d’adhesió a les últimes mobilitzacions i, d’una altra, va rebutjar la que presentava el PP per a sol·licitar la connexió d’un vial amb la V-30.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.