Un treballador social de Torrent i la secretària d’Alfafar col•laboren amb el Fons Valencià a Bolívia i El Salvador

8 lecturas

Ruben Masia, treballador social de Torrent, i Maria José Gradolí, secretària de l’Ajuntament d’Alfafar i veïna de Catarroja són dos dels vint-i-un participants en la setena edició d’“Especialista Municipal Voluntari” del Fons Valencià per la Solidaritat, el programa d’assistència tècnica que involucra el personal dels ajuntaments en l’àmbit de la cooperació tècnica al desenvolupament per a aprofitar l’immens potencial que oferix l’intercanvi de coneixements i experiències entre el personal municipal del Nord i del Sud.

Rubén Masia partirà el 2 de setembre cap a Bolívia per realitzar al llarg del mes l’assistència tècnica en matèria de gènere i polítiques d’igualtat a San José de Chiquitos conjuntament amb l’equip tècnic de la Direcció de Gènere baix la supervisió de la Directora de l’Oficina i amb l’acompanyament del Centro para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible (CEPAD).

L’objectiu és capacitar i sensibilitzar al personal tècnic i polític municipal sobre polítiques de gènere amb un enfocament feminista, així com sensibilitzar al professorat i centres educatius i a la societat en general sobre com incidir i denunciar la violència masclista, polítiques de protecció de la dona i accions socials per lluitar en contra de la violència familiar.

L’assistència tècnica de Maria José Gradolí, en el mes d’octubre, consistirà en conduir un procés d’intercanvi d’experiències sobre el funcionament dels Consells Municipals Plurals a El Salvador, adreçat a alcaldesses, alcaldes, regidores i regidors municipals, funcionàries i funcionaris de les municipalitats del país mitjançant ponències i fòrums de discussió sobre governabilitat democràtica i el paper de la descentralització en el desenvolupament local i territorial de la mà de l’Instituto Salvadoreño de Desarrollo Municipal (ISDEM).

Les seues participacions al terreny funcionen com un microprojecte que respon a necessitats concretes adreçades a enfortir les capacitats de les contraparts locals gràcies a la posada en marxa de plans tècnics i capacitacions per al personal municipal local. Es busca la creació de sinèrgies, així com processos de desenvolupament estables, duradors i col·laboratius entre el Fons i les seues contraparts sobre el terreny.

El programa Especialista Municipal Voluntari compta amb la subvenció de la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana. Els i les participants havien de disposar de la titulació acadèmica adequada a la plaça convocada i comptar amb una experiència mínima d’un any de treball. Tindran cobert el desplaçament i l’assegurança, a més d’una borsa de viatge. La contrapart local, per la seua banda, proporciona l’allotjament, l’alimentació i altres despeses relacionades amb l’activitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí