Un agent de Foios salva la vida d’un veí gràcies al desfibril·lador incorporat als cotxes de la Policia Local

3227

El 5 de desembre del 2016 Foios, seguint les recomanacions de la Direcció General de l’Agència de Seguretat i de Resposta a les Emergències, se situava a l’avantguarda de la cardioprotecció en adquirir un primer desfibril·lador que equipa el cotxe de la Policia Local i que l’Ajuntament esperava permetera disminuir al màxim el temps d’actuació en cas d’episodi cardíac. I així va succeir el passat 8 d’agost quan un agent va salvar la vida d’un home que havia patit un episodi cardiovascular greu.

L’adquisició dels aparells es completava amb la formació necessària sobre l’ús del dispositiu a tota la plantilla de Policia, així com un curs de primers auxilis. D’esta manera era possible oferir l’assistència d’urgència necessària a qualsevol veí en els primers instants d’un episodi de naturalesa cardíaca, fins a l’arribada dels serveis mèdics d’emergència.

El 8 d’agost, de matinada, aquest agent de la Policia Local va assistir d’urgència un veí del poble amb un episodi cardiovascular greu mentre acudien els serveis d’emergència, aplicant-li maniobres RCP i diverses descàrregues amb el desfibril•lador. El veí ha sobreviscut i està ingressat i en tractament.

És molt important que la informació registrada per l’aparell ha servit per a obtindre un millor diagnòstic. L’equip mèdic que està assistint el pacient ha destacat la diligent actuació de l’agent i ha reconegut que sense esta actuació i sense l’existència del desfibril·lador, el veí no haguera superat la crisi cardíaca.

Estos fets confirmen la conveniència d’anar dotant els diferents espais municipals amb equips de cardioprotecció i en breu l’ Ajuntament de Foios adquirirà un altre per al Poliesportiu Municipal, a l’hora que cal anar formant a les entitats i a la població en general en l’ús d’estos equips que permeten salvar vides.

L’Ajuntament en Ple felicitarà públicament l’agent implicat, agraint-li la seua professional actuació en nom també de la família.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.