Torrent va donar el tret d’eixida a la II Setmana de l’AgriCultura

1130

Torrent va donar el tret d’eixida a la 2a Setmana de l’AgriCultura amb la inauguració de l’exposició 'El patrimoni hidràulic, natural i etnogràfic a Torrent', una mostra de la riquesa dels pous del terme municipal, el reg mil·lenari, el transvasament Xúquer-Túria, que fa 20 anys, i el Tribunal de les Aigües. A esta exposició, formada per diferents panells informatius, es suma una col·lecció d’obres paisatgístiques de l’associació Torrent Pinta.

L’exposició, que està instal·lada en el Museu Comarcal de l’Horta Sud, romandrà oberta durant esta setmana.

Dissabte, en el marc d’esta setmana cultural, va tindre lloc a la plaça de la Llibertat l’obra de teatre El conjur de la pluja, per a explicar als més menuts la màgia de l’aigua i la importància del respecte a la natura.

El Museu Comarcal homenatja l’escriptor Blasco Ibáñez amb una dramatització i recital de les obres en l’activitat “150 anys de literatura i agri-cultura” organitzada per Som Art, Som Horta.

L’activitat d’esta setmana cultural continua demà amb la conferència “Reg mil·lenari, el patrimoni hidràulic” de Rafael Jordà i Salvador Ciscar, una passejada virtual pel barranc de l’Horteta i la séquia de les Fonts, on es farà entrega d’una nova edició d’esta guia.

 L’alcalde Jesús Ros va estar present a la inauguració acompanyat pel regidor de Cultura, Alfred Costa, i va assenyalar que “en esta setmana de l’AgriCultura, les protagonistes són les persones; és a dir, Torrent no seria la gran ciutat que és ara si en el passat no haguera basat el seu creixement i l’economia en l’agricultura, un treball dut endavant per tots els llauradors i llauradores de la ciutat”. També hi va estar present el vicepresident del Tribunal de les Aigües, Francisco Almenar, i alguns representants de la Caixa Rural de Torrent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.