Torrent exalta les seus falleres majors de 2017

733

La capital de l’Horta Sud ha exaltat este cap de setmana les falleres majors i corts d'honor per a l'exercici 2017. Carmen Sirvent Garrigues i Paula Giménez Vilanova han sigut les protagonistes absolutes de dos màgics espectacles preparats per la Junta Local Fallera on la tornada a la infància, la música i el ball combinats amb la passió per la indumentària valenciana han lluït en l’escenari.

_mg_2051-bL’Auditori de Torrent ha sigut el lloc triat un altre any més per a celebrar este acte que congrega més de 800 persones entre familiars, amics, comissions falleres de la ciutat, juntes locals convidades i autoritats municipals.

Dissabte a la nit, Carmen Sirvent va arribar a l’Auditori precedida per la seua cort d'honor, la reina de les festes de Sogorb, Patricia Pardo, i la fallera major de València, Raquel Alario, davant una demostració de ball clàssic que li donava la benvinguda.

L’espectacle, sota el nom Fil d’Or, feia al·lusió a la passió per la indumentària de Carmen i s’hi contemplava un maniquí a la part alta de l’escenari que anaven vestint amb peces de la indumentària fallera tradicional que representaven a cadascuna de les components de la cort d'honor, mentre estes hi pujaven perquè l'alcalde, Jesús Ros, els imposara la banda. Així, María Victoria Oria de Rueda, Rosana Álvarez, Alicia Berbel, Andrea Toledo, Carla Carratalà, Azucena Esquerre, Empar Llimerà i Amanda Gayol van ser presentades de manera oficial davant la societat torrentina.

El maniquí estava compost de huit peces i combinat amb la fusió de ball clàssic, regional i contemporani amb la participació de ballarins amateurs i el Grup de Ball de Torrent. Una vegada posat a punt el maniquí, faltava la més important, la dona que brillarà enguany dalt de tot, Carmen Sirvent Garrigues, que va pujar a l’escenari on l’esperava el màxim edil per a imposar-li la banda acreditativa.

Després d’eixe moment, la Fallera Major de València de 2014, Carmen Sancho, va exercir de mantenidora, lloant en el seu discurs les qualitats que fan a Carmen mereixedora de ser la Fallera Major de Torrent. L'alcalde també va voler dedicar unes paraules a la màxima representant i la seua cort d'honor destacant la gran tasca que suposa representar Torrent i les seues falles. La seua intervenció va finalitzar amb el lliurament a Carmen del pergamí que l’acredita com a fallera major de les festes josefines de la ciutat.

Per a retre-li homenatge van pujar a l'escenari representants del teixit social i cultural torrentí, de les 29 comissions falleres de Torrent i de les festes germanes de la Comunitat Valenciana, i la recentment proclamada fallera major de València, Raquel Alario. També va pujar a l'escenari per a saludar la fallera major infantil de 2017, Paula Giménez, acompanyada del regidor d'Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa.

Diumenge a la vesprada va ser el torn de Paula, que va anar a l’Auditori emparada per les components de la seua cort d'honor, Miriam Aroca, Ana Muñoz, María Peiró, Laura González, Natalia Pérez, Marta Campos, Loli Bartual i Gemma Giménez, així com per la fallera major de Torrent, Carmen i la seua cort.

També van acompanyar la fallera major infantil de Torrent les representants infantils de les festes de Sogorb, Denia, i la fallera major de València, Clara Parejo. Les components de la cort infantil van desfilar cap a l'escenari per a rebre de mans de l'alcalde la banda fallera amb un espectacle combinat de teatre amb el grup De Cop i Volta i música amb què tots els assistents van tornar a la infància amb la presència del ratoncito Pérez.

Després de la imposició de les bandes, l’espectacle L’encàrrec va fer al·lusió a través del personatge infantil a l’elecció de Paula Giménez com a fallera major Infantil de 2017 i va recordar les arrels artístiques i falleres de la xiqueta. Paula va pujar a l'escenari per a veure acabar l'espectacle amb el joc d'una bola de vidre i escoltar les paraules de l'alcalde i de seua mantenidora, María Donderis, fallera major infantil de València en 2015.

Per a finalitzar, l'alcalde va lliurar a Paula el pergamí que l'acredita com a fallera major infantil de Torrent 2017 i van pujar a l'escenari a felicitar-la la fallera major de Torrent, Carmen Sirvent, el regidor d'Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa, representants de les comissions falleres de Torrent, del teixit cultural i associatiu de la ciutat i de les festes germanes de la Comunitat Valenciana juntament amb la fallera major de València de 2017, Clara Parell.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.