Paterna crearà una ruta biosaludable a la Canyada

0
150

La Canyada ha estat, històricament, una zona residencial en la qual els passejos pel bosc i la zona urbana han format part de la vida dels seus habitants. Amb el pas dels anys, la urbanització de carrers, i la proliferació d’infraestructures a les voreres (postes de llum, telefonia, etc), els vianants han anat perdent espais pels quals passejar amb comoditat. Ara, la Regidoria d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de Paterna crearà una ruta biosaludable.

carles-vallesaDes del Govern municipal volen apostar per un urbanisme més humà, un urbanisme amable que tinga en compte les necessitats de les persones que habiten cada barri. I és per això que es proposa la ruta biosaludable: un trajecte per a persones de totes les edats amb bancs per a seure a descansar, zones de jocs i arbres per a pal·liar la calor en estiu.

L’actuació pretén el desenvolupament d’una ruta transitable al llarg dels carrers 133 i 17 de la Canyada. Passant per la zona verda, ja existent, al carrer 133 i creant una zona enjardinada al carrer 17 al costat de les vies del metro. El recorregut de vianants es completarà amb àrees de descans, zones de jocs, etc. De forma que es puga combinar el passeig amb el desenvolupament d’activitats saludables com, ara, l’exercici físic. L’obra està pressupostada en vora 400.000 euros per a un recorregut estimat de 1.400 metres lineals.

Carles Martí, tinent d’alcalde d’Urbanisme i Medi Ambient ha destacat que “des del nou govern sorgit de l’Acord del Batà estem treballant per a solucionar les desfetes del PP amb l’urbanisme dels darrers 8 anys i, més en concret, els problemes que generà amb el disseny del carril bici. Els i les veïnes de la Canyada necessiten zones de passeig dissenyades per a este ús”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here