Sis noves bases intermodals permeten als usuaris dels serveis de bicicleta pública de l'Horta circular també a València

2153

La directora general de l'Ivace, Júlia Company, acompanyada pel regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de València, Giussepe Grezzi, i el president de la Comissió de Mobilitat de la Mancomunitat de L'Horta Sud, Michel Montaner, ha inaugurat les bases intermodalss que posibilitaran els desplaçaments entre els usuaris de Valenbisi i els de els municipis de la seua àrea metropolitana (Mibisi).

Company, en la seua intervenció, ha destacat que “un total de 55.000 usuaris es veuran beneficiats d'aquest projecte en el qual l'Ivace ha estat profundament implicat ja que no ha sigut un procés senzill i ha necessitat de molt esforç, diàleg i col·laboració entre tots els ajuntaments, la iniciativa privada i el propi Ivace”.

Per a la directora, aquest projecte s'emmarca “dins de les actuacions que estem impulsant per a aconseguir una transició cap a una mobilitat més sostenible, essencial per a aconseguir un nou model energètic, que aposte per sistemes alternatius de transport i que ens permeta reduir la nostra dependència dels derivats del petroli”.

Referent a açò, ha incidit que “el transport és el principal consumidor d'energia de la Comunitat Valenciana, el 40% de l'energia, i pràcticament tot el seu consum és de derivats del petroli, la qual cosa incrementa notablement les emissions contaminants”.

Amb la implantació de Valenbisi, dotat d'un sistema incompatible amb el dels municipis de l'àrea metropolitana, des de l'Ivace es va començar a treballar per a trobar una solució que permetera la possibilitat que els usuaris pogueren desplaçar-se també fins a la ciutat de València i viceversa.

Amb aquest objectiu, des de l'Ivace es va elaborar un pla director que va concloure com la solució més òptima la implantació d'estacions intercanviadores, situades en aquells punts de la ciutat amb bases Valenbisi, i amb accés a les diferents modalitats de transport públic.

En aquesta primera fase, s'han instal·lat sis bases intercanviadores situades en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre, Nuevo Centro, la Universitat Politècnica de València, el carrer La Safor, l'avinguda Doctor Tomás Sala i en Sant Isidre. Segons ha anunciat la directora, està prevista una segona fase, consistent en la instal·lació d'altres quatre bases per a completar el projecte.

Així mateix, també s'ha presentat l'abonament combinat que permetrà als usuaris la utilització de Mibisi i Valenbici. Els municipis de l'àrea metropolitana que disposen de servei de bicicletes públiques són, a l'Horta Sud, Aldaia, Alaquàs, Xirivella, Quart de Poblet, Catarroja, Torrent i Mislata i, a l'Horta Nord, Burjassot, Paterna i Alboraia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.