Silla celebra una jornada de participació per tal de dissenyar el nou parc de gossos

986

Les regidories de Participació Ciutadana i Benestar Animal van programar una jornada de participació per tal que els veïns i les veïnes de Silla pogueren participar en el disseny del nou parc caní que en breu començarà a construir-se a l'avinguda d'Alacant (al costat de la nova biblioteca pública municipal).

Durant aquesta jornada, que va tindre lloc el passat divendres 21 de setembre, es van rebre un total de 33 propostes de millora sobre el projecte inicial. Alguns dels suggeriments realitzats per la ciutadania són: una zona amb gespa i més arbres, papereres, dispensadors de bossetes per a recollir la caca, més il·luminació per poder gaudir del parc en caure la nit, així com cartells amb pautes a seguir per regular la convivència o que, per a entrar al parc, hi haja una porta doble que permeta un major control.

A més a més, les persones assistents van poder veure un plànol de situació dels espais per a gossos que ja disposa el municipi (un a la Bega i l'altre al parc de l'Alteró) així com les zones on l'Ajuntament preveu la construcció de dos parcs canins més (un al Molí de Magalló i l'altre a l'avinguda de Gandia).

Durant aquesta jornada, també van poder gaudir d’activitats infantils i tallers d’educació canina junt amb les seues mascotes. A més a més, se'ls va fer lliurament d'un obsequi per part de l’empresa col·laboradora.

Una vegada recollides les propostes de la ciutadania, de les associacions i dels col·lectius veïnals, l’equip tècnic municipal revisarà i valorarà, tant tècnicament com econòmicament, cadascuna de les propostes per a establir la seua viabilitat. I és que l'objectiu fonamental de la participació ciutadana és millorar al màxim els projectes que es realitzen des de l'Ajuntament per a satisfer les demandes del veïnat.

Aquest projecte està basat en la necessitat de conciliar les demandes ciutadanes i solucionar un problema de convivència de la ciutat, posant remei a la manca d'espais reservats per a gossos, on les persones propietàries puguen gaudir de la companyia de les seues mascotes.

Des de l'Ajuntament es recorda que no es tracta d'un pipican, sinó d'adaptar un espai perquè les mascotes puguen realitzar exercici i estar en un lloc degudament barrat i controlat en companyia de les persones propietàries i altres mascotes. A més a més, aquesta acció s’acull a l'article 12 de la Llei 4/1994, de 8 de juliol, de la Generalitat Valenciana la qual assenyala l'obligació dels ajuntaments “d’habilitar en els jardins i parcs públics espais adequats, degudament senyalitzats, per al passeig i l’esplai dels gossos”.

El regidor de Participació Ciutadana, Salvador Mestre, ha destacat “el potencial de transversalitat de la participació ciutadana” que “permet enfocar el criteri ciutadà en pràcticament qualsevol cosa i amb qualsevol segment poblacional. Mobilitat urbana, disseny d’espais públics, implementació de polítiques públiques, etc. Alumnat de primària (com és el cas del projecte ‘De l’aula al carrer’), propietaris de gossos, veïns d’un carrer...”.

“Seguim desenvolupant un nou model de participació ciutadana per a la nova política. Eixe va ser el nostre compromís i seguim complint-lo”, conclou.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.