Silla bateja la piscina amb el nom de Vicente García García per la seua labor durant la riuada del 57

0
192

A la porta de la piscina coberta de Silla ja es pot trobar, des del passat divendres, la placa de la piscina amb el nom de Vicente García García. Aquesta decisió es va aprovar en el ple del 25 de gener de 2011 com a reconeixement a la labor que va fer aquest veí en la riuada del 1957.
Un fet corroborat en llibres i documents que han sigut publicats per l’Ajuntament de València, entitat que l’ha condecorat amb tres medalles que, actualment i donades per la família, estan ubicades a la capella del Santíssim Crist a l’església de Mare de Déu dels Àngels. El seu testimoni apareix documentat en llibres com ‘Hasta aquí llegó la riada’, escrit per Francisco Pérez Puche.

Vicente García va ser un home amb una gran valentia i fortalesa que no va dubtar en la riuada a anar a València per ajudar la gent i en el seu trajecte des de Silla va salvar vides arriscant la seua. També va participar durant les jornades de salvament a Tous, quan es va trencar la presa hidrogràfica.

A més, ha dedicat tota la seua vida, no sols a socórrer les persones, sinó també a l’ensenyament i la formació, ja que ha treballat en diverses piscines municipals, incloent-hi la de Silla. Té com a triomf personal haver creuat l’Albufera nadant sense cap ajuda.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.