La remodelació de l’avinguda d’Alacant de Silla es farà segon la proposta més votada pels veïns

0
382

El 9 de novembre, entre l’encreuament de l’avinguda d’Alacant i el carrer de Jacint Benavent, va tindre lloc l’activitat participativa Dissenyem junts l’avinguda d’Alacant promocionada per la Regidoria de Participació de l’Ajuntament de Silla. La finalitat principal d’aquesta acció va consistir a recollir les diferents propostes que les veïnes i els veïns de la zona consideren importants per a millorar la remodelació.

Per a aquest propòsit, es va comptar amb la participació de l’equip tècnic del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Silla, el qual va dedicar la vesprada a escoltar els diferents plantejaments de reforma que aportava el veïnat, així com a informar dels aspectes tècnics i legals involucrats. I és que, en paraules del regidor de Participació, Salvador Mestre, “ja hem instaurat una nova cultura política al nostre poble on la participació ciutadana és, cada vegada més, la protagonista”.

Els aspectes principals que es barallaren alhora de fer la consulta foren: la il·luminació, l’accessibilitat de la zona, l’aparcament, la zona verda, el mobiliari urbà i la preferència d’accés i del sentit de la circulació de vehicles.

Una vegada analitzades totes les propostes del veïnat que van participar en el procés, la solució adoptada ha estat aquella que ha obtingut major consens entre la ciutadania: ampliar la vorera d’enfront dels edificis amb arbratge d’alineació, un passeig central enjardinat que recull a banda i banda l’aparcament de vehicles en bateria i la remodelació de la zona de gespa existent que separa el vial de servei de la calçada principal de l’avinguda (antiga carretera nacional N-332) per a canviar la disposició de l’aparcament de vehicles ara en cordó.

També s’ha projectat un nou enllaç a la calçada principal de l’avinguda amb la prolongació del carrer Jacint Benavent en un doble sentit de la circulació. S’organitza el flux de vehicles del vial de servei amb entrada i eixida des de l’avinguda dels Reis Catòlics, amb un únic sentit de circulació.

La reurbanització es completa amb el mobiliari urbà (papereres i bancs) i la preinstal·lació de l’enllumenat públic del passeig central per tal de garantir la percepció de seguretat en l’espai urbà. Així mateix, s’aprofita la intervenció per tal de modernitzar la xarxa d’aigua potable existent i es concentren en dos punts les illes d’aportació en superfície: contenidors de fem orgànic, paper i vidre.

A l’hora de dissenyar l’espai, no només s’han tingut en compte els criteris de funcionalitat, accessibilitat, seguretat i sostenibilitat, sinó que també s’ha dissenyat seguint els criteris d’igualtat entre homes i dones, amb la finalitat d’introduir la perspectiva de gènere en el procés urbà, que redundarà al seu torn en la millora de la qualitat de vida de tota la ciutadania.

L’activitat participativa es va realitzar en un ambient festiu on les xiquetes i els xiquets del poble van poder gaudir d’una vesprada lúdica al voltant d’un castell inflable que es va instal·lar, a més d’activitats d’animació com pintacares i expressió artística. La previsió es que les obres finalitzen a l’estiu d’aquest mateix any.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.