La Pobla de Farnals aprova el pressupost municipal abans que comence l’exercici per primera volta des de 2009

1134

El plenari de la Corporació de La Pobla de Farnals ha aprovat per majoria, amb els vots a favor de PSOE i Ciutadans, el pressupost municipal per al 2021. És la primera vegada des del 2009 que el document es debat en plenari abans que comence l’exercici.

La previsió d’ingressos i despeses ascendeix a 6’5 milions d’euros, un 1’89% menys que l’any anterior, ja que s’ha estimat una menor recaptació d’impostos i taxes a conseqüència de la crisi del Coronavirus. El document aprovat no reflexa cap variació a la càrrega fiscal cap a la ciutadania, mantenint-se els preus públics i els tipus impositius.

Tot i el descens en la recaptació, hi ha partides pressupostàries que tenen una major consignació econòmica, com les adreçades a la dona i a la igualtat de gènere (un 20% més que en 2020), l’atenció a menors (un 7%), la promoció cultural (aproximadament   s’incrementa en un 8%), joventut i infància (augmenta en prop d’un 38%), i l’àrea de promoció de l’esport (augmenta en més del doble del consignat en 2020), sectors que s’han vist molt afectats per la crisi actual, que han vist cancel·lada totalment o parcialment la seua activitat o que han hagut d’adaptar-la a les noves circumstàncies mitjançant el control d’aforaments i altres mesures de seguretat i higiene.

L’increment d’este i altres partides ha estat possibles per la minoració d’altres despeses, com per exemple el crèdit destinat a les festes, que descendeix un 50% respecte al 2020, o del capítol d’inversions, que passa de 300.000 euros a 35.000. En este sentit, les inversions previstes en aquest pressupost es veuran incrementades per les subvencions d’altres administracions públiques, com el pla biennal de la Diputació de València, la segona fase del Carril Bici finançat per la conselleria d’Infaestructures o les obres previstes en el col·legi per a l’ampliació del menjador derivades del Pla Edificant de la Generalitat.

També s’inclouen també diverses partides d’inversions per a la senyalització i mobiliari urbà, i enllumenat públic, parcs, infraestructures, manteniment d’edificis municipals i recursos turístics, entre altres, amb imports molt reduïts, ja què aquestos treballs es consignaran a una modificació pressupostària que l’Ajuntament ha aprovat, de 510.000 euros, finançada amb el romanent líquid de tresoreria.

“A conseqüència de l’alliberament de la regla de la despesa del govern central podem utilitzar el superàvit acumulat en les arques municipals, i això al remat significa que les inversions que realitzem en 2021 siguen d’una quantia molt superior a les que hem dut a terme en 2020”, segons ha definit l’alcalde, Enric Palanca.

Per a Palanca, “es tracta d’uns pressupostos basats en la prudència, el control de la despesa, l’eficiència i l’eficàcia en la gestió municipal”.

La regidora d’Economia i Hisenda, Maria Carmen Benlloch, també ha valorat molt positivament l’autorització que el Govern Central ha realitzat alhora d’utilitzar el romanent de tresoreria i s’ha mostrat satisfeta davant l’aprovació d’un pressupost que ha qualificat de “molt mesurat i recapacitat per tal d’ajustar-se a la realitat econòmica actual”.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.