La inversió de La Pobla de Farnals en un nou filtre verd natural aconsegueix recuperar la bandera blava

545

La platja Nord de la Pobla de Farnals ha recuperat la Bandera Blava, un reconeixement atorgat per la Federació Europea d’Educació Ambiental basat en criteris com la qualitat de l’aigua, la neteja de l’espai, la presència de serveis sanitaris, la seguretat, la informació aportada al visitant o les iniciatives de conscienciació ecològica que es desenvolupen.

playa la pobla de farnalsL’alcalde de la localitat, Enric Palanca, ha mostrat la seua satisfacció per la recuperació d’aquest distintiu “que torna a posicionar la nostra platja com a referent turístic comarcal” i que ha estat fruit d’un intens treball realitzat per part de l’Ajuntament per a solucionar el problema dels abocaments d’aigües residuals a través d’una séquia que recull les restes fecals d’altres municipis.

Palanca recorda que “l’any passat ens retiraren la Bandera Blava de la platja Nord per una situació estructural de la comarca, però hem fet els deures amb la creació d’un filtre verd que desvia possibles vingudes d’aigües amb alta concentració de bactèries fecals cap a una zona inundable d’uns 3.000 metres quadrats, un filtre verd natural”.

Per a implantar este sistema s’han invertit més de 40.000 euros procedents d’una subvenció de la Direcció General d’Aigües, que es completarà amb una altra ajuda de l’administració autonòmica que està en procés de tramitació.

La temporada d’estiu a la Pobla de Farnals començarà el pròxim 12 de juny. La regidoria d’Obres i Serveis, juntament amb la de Turisme, es troba enllestint els últims detalls perquè tots els serveis i equipaments estiguen a punt per a la campanya estival.

Per a la nova campanya d’estiu, la Pobla de Farnals ha construït un nou bany adaptat d’ús exclusiu per a les persones usuàries del punt accessible de la Platja Nord i una passarel·la de tela que arribarà fins l’aigua per a facilitar la seua entrada. També s’ha pintat la Posta Sanitària i l’Oficina de Turisme.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.