Paterna estrena Portal de Transparència

2609

El Portal de Transparència de l’Ajuntament de Paterna serà una realitat el pròxim 16 d’octubre complint d’aquesta forma amb el compromís adquirit per part de l’equip de Govern de facilitar de forma àgil i accessible la informació municipal a la ciutadania. Aquesta pàgina web inclourà, entre altres qüestions, una bústia de consultes i suggeriments, a través del cual els ciutadans podran interessar-se per procediments i gestions relacionades amb qualsevol àrea municipal.

“Des de la regidoria de Transparència animem a ciutadans, col·lectius, grups municipals i associacions a participar en el desenvolupament i millora d’aquest portal ja que des de la regidoria estem treballant en un futur portal més complet amb l’objectiu que es convertisca en una eina de participació més dinàmica”, ha destacat el regidor Santiago Lucas.

Els veïns de Paterna podran consultar la informació referida a la gestió municipal, en diversos apartats: informació institucional, informació organitzativa, ocupació pública, informació jurídica, relacions amb la ciutadania, contractes, convenis i subvencions, planificació i avaluació, informació econòmica i pressupostària, Junta de Govern Local i Ple. “En un breu espai de temps començarem un procés de participació ciutadana perquè tots les paterneres i paterners puguen opinar i sol·licitar que més informació volen que aparega en aquest portal”, ha destacat el regidor.

Lucas ha assenyalat que “la transparència exigeix que els responsables públics estiguen sotmesos a un escrutini que permeta la fiscalització de la seua activitat. D’aquesta forma, la ciutadania pot jutjar millor i amb més criteri la capacitat dels responsables públics i l’activitat de les institucions, afavorint-se la formació de l’opinió crítica i la participació de tots els ciutadans en la vida política, econòmica, cultural i social”.

El regidor ha recordat que “tant els representants públics com el personal municipal estem ací per a servir als ciutadans i ciutadanes en benefici de Paterna. A partir d’ara aquest treball diari podrà ser observat atentament sense trobar barreres burocràtiques que obstaculitzen l’accés a la informació pública”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.