Paiporta s'adhereix al Fons Valencià per la Solidaritat i destinarà 10.000 euros a projectes de cooperació internacional

669

L'Ajuntament de Paiporta va decidir en la sessió plenària d'aquest dijous l'adhesió de la localitat al Fons Valencià per la Solidaritat (FVS) i destinarà en 2017 un total de 10.000 euros a projectes de cooperació internacional. L'acord va comptar amb el vot favorable de tots els grups amb representació a la corporació i suposarà la transferència de 6.000 euros per al propi FVS.

Segons va explicar en el ple la regidora de Cooperació Social i Voluntariat, Isabel Martínez, el FVS orienta esforços a contribuir des de l'àmbit valencià al desenvolupament dels països empobrits amb diferents projectes i porta a terme campanyes de sensibilització sobre la solidaritat internacional enfortint la cooperació descentralitzada i donant suport a ONGs en el terreny.

El fons al que s'ha adherit Paiporta “respon a la necessitat de coordinar les aportacions en matèria de cooperació i a impulsar-les d'una manera més articulada i eficaç, i coordina i concentra els recursos, a més d'oferir major qualitat i transparència en la destinació dels mateixos”, va afegir Martínez.

Entre els projectes que porta a terme l'FVS, destaquen els de desenvolupament social i la disminució de la pobresa, l'enfortiment de la sobirania local i l'empoderament de la dona a països com El Salvador, Haití, Equador o Bolívia. També disposa d'una línia pressupostària per a prestar ajudes en casos de conflictes armats i catàstrofes naturals. A més, hi ha programes de sensbilització entre els quals es troben 'Ser dona al Sud', 'Municipis Solidaris' o 'Experts Municipals Voluntaris'.

A més dels 6.000 euros per al FVS, l'Ajuntament de Paiporta en destinarà altres 4.000 a la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV), a través d'APAHU Paiporta.

Els components del FVS són municipis i mancomunitats de tots els colors polítics, “ja que la solidaritat no deuria tenir mai colors polítics sinó ser una lluita pels Drets Humans i les llibertats fonamentals allà on calga”, va explicar durant la defensa de la moció la regidora de Cooperació, Isabel Martínez, qui va concloure que “la distància no és cap problema a l'hora de ser generosos, perquè la solidaritat traspassa totes les fronteres”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.