Paiporta obri el període de consulta ciutadana de la nova ordenança de mobilitat

683
Paiporta obri el període de consulta ciutadana de la nova ordenança de mobilitat
que preveu l'establiment de la localitat com a ciutat 30, regula l'ús de vehicles de mobilitat personal com patinets i s'enfoca a la promoció dels desplaçaments a peu i en bicicleta. La ciutadania pot fer aportacions fins al 21 de novembre

La nova ordenança es troba en el tram final de cara a l'aprovació després de mesos de treball. Ara la norma entra en el període de consulta a la ciutadania, que pot conéixer el contingut i fer aportacions en el portal de participació ciutadana. Aquelles persones interessades en suggerir modificacions tenen fins al 21 de novembre per a fer-les arribar a l'Ajuntament.

Entre els aspectes més destacables d'aquesta nova ordenança de mobilitat hi ha l'establiment de Paiporta com a ciutat 30, és a dir, que la velocitat màxima per a tot tipus de vehicles serà de 30 quilòmetres per hora a totes les vies i carrers. Aquesta mesura s'adopta amb l'objectiu de reduir la contaminació i per a guanyar en seguretat vial, evitar accidents i facilitar els desplaçaments a peu.
D'altra banda, la nova ordenança regula la circulació de vehicles de mobilitat personal, cas dels patinets, que no estaven contemplats en l'anterior normativa i que actualment s'han estés de manera massiva. En aquest sentit, hi ha diferents preceptes que cal complir en funció de la potència del dispositiu i quant a les vies per les quals poden circular o l'obligatorietat de fer ús del casc.
La nova ordenança de mobilitat de Paiporta persegueix, segons el equipo de govern, un objectiu fonamental, alineat amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) aprovat al 2017: incrementar els desplaçaments a peu, en bicicleta o en qualsevol mitjà de transport d'emissions zero o mínimes, per a aconseguir una ciutat més neta i combatre el canvi climàtic.
La norma vol trencar la subordinació del o la vianant al vehicle privat, i assumeix el repte d'articular accions per a harmonitzar els diferents usos de les vies i els espais urbans, incloent-hi les personesque es desplacen a peu i la circulació de vehicles diversos, i no la preponderància del vehicle privat a motor de combustible fòssil, protagonista de totes les polítiques de mobilitat dels últims 50 anys.
Les aportacions es poden realitzar al web de participació ciutadana fins al 21 de novembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.