El Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València acaba legislatura y convoca eleccions

28

L’Assemblea General Extraordinària del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València va tindre lloc la vesprada del dimarts 3 de novembre de forma presencial, en el Saló-Museu de la Ciutat de l’Artista Faller i atenent als protocols santaris establerts.

José Ramón Espuig, Mestre Major del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València

El Secretari General Ximo Esteve va obrir la sessió amb l’únic punt del dia de finalitzar la XIX Legislatura del Gremi d’Artistes Fallers i avançar les eleccions previstes per a maig al divendres 8 de gener de 2021.

Esteve donava el primer torn de paraula al Mestre Major José Ramón Espuig Escrivá (Benifaió, 1957) qui, de forma resumida, desglossava els principals ítems de les dos legislatures que ha presidit: 2013-2017 i 2017-2020.

Les directives d’Espuig han partit sempre de la premisa de dignificar, promoure i defendre la professió d’artista faller, com també vetlar per l’interés general de la Festa de les Falles. Anys molt intensos on principalment s’ha lidiat amb una crisi total del sector, aguditzada per la pandèmia de la COVID-19 i la conseqüent cancel·lació de les Falles i Fogueres.

Una situació en conjunt motivadora de moltes gestions i reunions per a recercar ajudes i recoltzaments, els quals han aplegat de part de la Diputació de València, Ajuntament de València -regidories de Cultura Festiva i d’Empreniment Econòmic- i Corts Valencianes. També es va conseguir la signatura del Pla de Revitalizació de la Ciutat de l’Artista Faller per tots els grups municipals del Consistori del Cap i Casal. (2015).

D’altra banda, s’han estretit lligams amb Borriana i Alacant, per mig de la Federació de Gremis d’Artistes Fallers i Foguerers de la Comunitat Valenciana; celebrat el 75 Aniversari del Gremi i el 50 de la Ciutat de l’Artista Faller (2017); i s’ha assistit a la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (2016).

Les diferents delegacions de l’organigrama gremial feren lectura també de les seues accions empreses en estos anys, donant conte als i a les presents de les respectives fites conseguides, com el Museu de l’Artista Faller amb la seua reforma integral de 2019 o Juntes Locals que està coordinant-se amb les capitals falleres per a veure els escenaris possibles de celebracions de les Falles 2021.

Des d’este moment la Directiva actual entra en funcions i d’acord als Estatuts del Gremi d’Artistes Fallers, s’obrin 30 dies hàbils per a presentar les candidatures a Mestre Major en temps i forma corresponents. Finalitzat el plaç, s’iniciarà la campanya electoral que conclourà en les urnes el 8 de gener.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.