Manises proposa un nou contracte d’aigües que prioritze la reversió de part dels beneficis

731

L’Ajuntament de Manises va encarregar una auditoria per analitzar el servei de subministrament d’aigua potable ja que el contracte vencerà el pròxim mes d’octubre de 2018.

ayuntamiento de manisesDesprés de 50 anys, el consistori creu que els beneficis de l’empresa no han estat revertits en la població de manera suficient i proporcionada. Per això, s’ha plantejat la municipalització del servei tot i que resulta impossible crear en tan curt espai de temps l’estructura tècnica, econòmica i de personal necessària per a prestar el servei de forma autònoma, per la qual cosa s’ha optat per una solució intermèdia.

Manises tractarà de subscriure un nou contracte per un termini màxim de 4 anys, en el qual es contemple de manera prioritària la reversió en el municipi de part dels beneficis, i durant la seua vigència preparar la estructura necessària per a poder plantejar-se la municipalització del servei a la finalització d’aquest nou contracte.

L’objectiu de l’auditoria era obtenir una imatge real de la situació actual, tant pel que fa a l’estat de les instal·lacions (conduccions, comptadors, etc.), com al cost econòmic que suposa el subministrament (compra de l’aigua, costos de personal, manteniment, etc.). El resultat de l’estudi ha posat de manifest que es tracta d’un servei susceptible de generar importants beneficis, ja que per a un municipi com Manises, s’estima un marge de negoci superior als 400.000 euros anuals.

Per al regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament de Manises, Carles López, “és intenció de l’actual equip de Govern donar-li la volta a aquesta situació, i que els rendiments que s’obtenen amb el negoci de l’aigua revertisquen en major grau, en la ciutadania. Per açò, l’objectiu marcat és el de municipalitzar el servei quan les condicions materials ho permeten”.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.