L’Ajuntament obtindrà benefici per la subhasta del paper i cartó recollit en els contenidors

53

L’Ajuntament ha acordat obrir un procediment a per a subhastar el paper i el cartó obtingut mitjançant la recollida selectiva, a través del qual podrà obtindre beneficis amb la venda d’estos residus. “Generarem economia circular, perquè obtenim un benefici i este material es torna a inserir en l’economia”. Així ho ha explicat el vicealcade i portaveu de l’executiu local, Sergi Campillo, en donar compte dels acords de la Junta de Govern Local, que ha aprovat l’obertura d’este procediment.

Els licitadors oferiran un preu que té com a partida l’índex de referència que es publica de manera setmanal per l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó (ASPAPEL), de manera que s’atorgarà la major puntuació al millor preu resultant oferit d’esta operació. Campillo ha indicat que “si l’índex fora negatiu, l’empresa licitadora es farà càrrec de la recollida dels residus de manera gratuïta per a l’Ajuntament”. A més els tècnics municipals podran accedir a la planta de reciclatge en qualsevol moment a revisar si es complixen les condicions del contracte.

Subvenció Agenda Urbana

La Junta de Govern Local ha acordat sol·licitar 300.000 euros dels fons Next Generation per desenvolupar l’Estratègia Urbana València 2030, que integra l’Agenda Urbana, les Missions d’Innovació i el marc de recuperació de la pandèmia. El Marc Estratègic definix 48 objectius d’innovació, en els quals han de participar les principals institucions, el sector privat, la societat civil, el món acadèmic i els centres tecnològics i d’investigació.

Tal com ha explicat Campillo “l’Agenda Urbana és clau per al desenvolupament d’un procés de planificació estratègica que aspira a aconseguir una ciutat més saludable, sostenible i compartida en l’horitzó temporal de 2030. Este pla d’acció ha de ser el resultat dels esforços destinats a fer partícips a tots els agents de la ciutat, i específicament de l’ecosistema d’innovació, incloent la ciutadania.

Millora enllumenat públic

Un altre dels acords adoptat per la Junta ha sigut l’aprovació dels projectes per a la millora de l’enllumenat públic en quatre barris de la ciutat. “Es tracta de un nou pas cap a l’execució d’uns projectes proposats i votats per la ciutadania en els pressupostos participatius, i que se sumen a les polítiques decidides del govern de Joan Ribó per millorar el servici per a la ciutadania apostant per l’eficiència, la sostenibilitat i la reducció de la contaminació”, ha afirmat el vicealcalde.

Este projecte sorgix del DecidimVLC 20/21. Es licitarà en 4 lots, el primer promou desenvolupar la tercera fase de la millora de l’enllumenat públic de Patraix, amb un pressupost de 124.693,33 euros; el segon es tractade la millora de la il·luminació en parcs infantils i carrers de Camins al Grau, per un import de 109.979,67 euros; el tercer s’executarà en Algirós i consistix a canviar l’enllumenat al carrer del Poeta Mas i Ros, i compta amb un pressupost de 176.952,42 euros; el quart es portarà endavant al barri de Benicalap i serà el de major import, amb una inversió de 214.997,94 euros. En total s’invertiran 626.623,36 euros.

Apicultura urbana

Finalment, la Junta ha acordat presentar al·legacions sobre la necessitat de modificar i adequar la legislació autonòmica relativa a l’apicultura urbana, que facilite la redacció d’una ordenança de l’Ajuntament de València. L’objectiu d’estes al·legacions és crear una ordenança que autoritze la instal·lació de ruscos a la ciutat, alguna cosa que actualment prohibeix la legislació autonòmica, amb l’excepció de projectes pilot o d’investigació.

Segons ha explicat el regidor d’Ecologia Urbana, “per a nosaltres és molt important esta modificació, perquè està en la línia de les nostres polítiques de foment de la biodiversitat. Volem una ciutat sostenible i viva, i per això cal apostar per iniciatives de biodiversitat urbana que integren la naturalesa a l’entorn. Com ja sabem, les abelles són les polinitzadores per excel·lència i són molt importants per a l’equilibri mediambiental, també en les ciutats”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.