La Setmana de les Lletres finalitza a Manises

0
174

La celebració este diumenge 24 d’abril de la XIV Fira del Llibre de Manises ha tancat les activitats que este any s’han englobat amb motiu de la I Setmana de les lletres, del 20 al 24 d’abril, i que ha contat amb una gran participació de públic. Molts han sigut els visitants que han pogut gaudir dels stands ubicats davant de la Casa de Cultura i on han participat diverses llibreries de Manises, Mislata i Quart de Poblet acompanyades d’actuacions musicals, conta contes i teatre de carrer.

setmana de les lletres de ManisesLa jornada s’ha inaugurat a les 11:00 hores del matí amb una actuació de la S.M. l’Artística Manisense i, més tard, a les 12:30 hores, ha sigut el torn del contacontes Contes des de la granja; a les 17:00 hores s’ha projectat la peça de cinema Don Quijote de la la Mancha i a les 18:00 hores s’ha realitzat una mostra de Teatre familiar a càrrec de La Banda del Drac anomenat A l’abordatge.

Entre les propostes ha destacat la I Tertúlia Literària Infantil, en la qual l’autor Rafael Escobar, va contestar a les preguntes preparades i treballades pels alumnes sobre la seua obra. A continuació, els escolars han fet una lectura dramatitzada de l’obra de Rafael Escobar, L’Espill de Tamamrasset.

Altres dels moments destacats de la Setmana de les lletres va tindre lloc el passat divendres quan es va celebrar la setzena edició de la Marató de lectura pública a la Biblioteca Municipal Enric Valor. Les obres triades van ser El camí de les bardisses, de Rafael Escobar i El Quijote, de Miguel de Cervantes. Eixe mateix dia a l’Auditori Germanies es va representar l’obra Buena Gente a càrrec de la companyia de teatre Cow Events amb l’actriu Verònica Forqué.

A més, cal destacar que la guanyadora del III Concurs de dibuix anunciador de la Setmana de les Lletres va ser l’alumna Noelia García Sánchez, del col·legi Sagrada Família. Han estat seleccionats més d’una vintena de dibuixos d’alumnes de secundària de les escoles i instituts de la ciutat de Manises els quals es troben exposats al claustre de la Casa de la Cultura.

El regidor de Cultura, Xavier Morant, va voler reconéixer i donar l’enhorabona públicament a tots els seleccionats en aquest concurs de dibuix en l’acte de presentació del cartell guanyador i s’ha mostrat “molt feliç pel gran treball de divulgació fet en esta I Setmana de les lletres i pel recolçament tan necessari que es fa amb iniciatives com éstes al món de la cultura i el saber”.

Com a colofó de la Campanya d’Animació a la Lectura d’enguany, les Biblioteques municipals han organitzat Les Maletes Viatgeres, les quals estan plenes dels llibres que s’han contat en aquesta activitat com 25 cuentos populares de Europa, Cases del món, Escoles del món, Carrer principal, Contes de tots els colors… i molts més. Ambdues maletes, estaran en cada col·legi de Manises (vuit escoles en total) fins el 30 de maig, de manera que els llibres continuen sent treballats per infants i mestres directament. Cada classe farà al finalitzar una xicoteta memòria de forma que quan les Maletes Viatgeres tornen a la Biblioteca es prepararà una exposició amb tot el material.

Per últim, aprofitant la celebració d’aquesta Fira del Llibre, l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA, vol promocionar el valencià, amb el lliurament dels fulls que va editar l’AVL, de sopa de lletres, en valencià, entre el personal que ha visitat la fira del llibre, especialment entre joves i xiquets. La solució a aquest joc es trobarà a la web de l’Ajuntament de Manises a partir del dia 25 d’abril.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here