La proposta infantil de la falla La Plaça i la parella de Ramón y Cajal seran indultats del foc a les pròximes festes falleres de Torrent

0
84
Bankia

La proposta infantil de la falla La Plaça i la parella de Ramón y Cajal seran indultats del foc a les pròximes festes falleres de Torrent. Les Falleres Majors de Torrent, Inma García i Irene Andreu varen fer públic l’acta del jurat al Museu Comarcal, on està situada l’Exposició del Ninot enguany davant d’un centenar de fallers que esperaven el veredicte.
Finalment, la proposta de línees rectes i colors plans presentada per la falla de “l’ermita” ha sigut la vencedora, gràcies al treball de l’artista de Borriana Vicente Martínez Aparicio que planta en la secció especial per primera vegada en Torrent i en esta demarcació, per tant també s’ha portat el premi al millor ninot de secció.

Per la seua banda, el conjunt de ninots format per un xiquet assegut en un silló, on somnia en fantasies, ha sigut considerat el millor ninot infantil de tots els presentats i ha guanyat l’indult i el millor ninot de secció primera, categoria en la que milita. Una obra de José Vicente Zurita, que planta per primera vegada a esta comissió.

La resta de guanyadors majors han sigut: millor Ninot de Secció Primera, per a la falla de l’ Avinguda, amb un conjunt de l’artista Mario Gual. El millor Ninot Secció Segona és per a la falla Carrer Toledo, en una mostra clàssica de iaio i nets, obra dels artistes Olivares I València. Per la seua banda, el millor Ninot Secció Tercera ha sigut per a la falla Pare Méndez, en una obra d’ Alberto Abril.

Pel que fa la categoria infantil, el millor Ninot de Secció Especial ha sigut per a Antonio Pardo, amb un ninot obra de l’artista Javier Igualada. El Millor Ninot Secció Segona ha sigut per a la falla Carrer Benemèrita, de José Vicente Zurita, que repetix en esta demarcació. Per a finalitzar, el millor Ninot Secció Tercera ha anat a parar a la comissió de Pare Mendez, també d’Alberto Abril, amb el que han aconseguit fer doblet en premis.

El jurat estarà format per: Nicolás Rosales (assessor de Junta Local Fallera), Francisco Mesado Poveda (Artista Faller) i José Martínez Mollá (Artista Faller). El Museu Comarcal de l’Horta Sud (C/ Verge de l’Olivar, 30) acull un avanç del que es podrà trobar als carrers a partir del 15 de març. Enguany l’Exposició del Ninot de Torrent presenta 57 ninots, més dos municipals. L’entrada a la msotra és lliure, de manera que tot el món podrà visitar-la i, a la vegada, conèixer de primera ma les curiositats del Museu Comarcal, que està obert en horari de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. I Dissabtes d’11 a 13:30h i de 17 a 20h. (Diumenges , dilluns i festius tancat).Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here