La jove saba valenciana del jazz en Serenates

39

Demà dijous, dia 2 de juliol, el festival Serenates, organitzat per Universitat de València i l’Institut  Valencià de Cultura, ofereix el penúltim concert. Es tracta d’una actuació en clau de jazz i protagonitzada per joves talents valencians en aquest àmbit: la Jove Big band Sedajazz, dirigida per Francisco A. Blanco Latino. Amb el títol ‘Mutant’, la nova saba del jazz valencià delectarà el públic a les 20 hores, a través dels canals YouTube dels coorganitzadors, Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i l’IVC, i de la plataforma MediaUni.

En escena, els 23 músics que componen la formació, en un concert que va gravar À Punt en directe al gener de 2020 a La Mutant i que evidencia la qualitat d’una formació, la  Jove Big band Sedajazz, sorgida després d’ampliar la Sedajazz Kids Band a un format de Big band. Aquesta vintena de músics persegueix un objectiu molt clar: aprendre i enriquir-se amb el repertori d’una Big band i ho demostra en aquest concert, en què  al llarg de quasi dues hores, rescaten els grans èxits de la història del jazz: bandes sonores, funk, rock i jazz llatí, amb l’al·licient afegit de ser un programa triat pels mateixos músics. El repertori que treballen està compost per arranjaments orquestrats de Perico Sambeat, Francisco Blanco ‘Latino’ i Ramón Cardo, a més d’arranjaments originals de l’orquestra de grans figures com Dizzie Gillespie o Duke Ellington, entre altres.

Uns músics molt joves que en la seua majoria es desdoblen i toquen diversos instruments. Reconeguts per la crítica nacional i internacional, alguns dels seus components han sigut becats per la Berklee per continuar les seues carreres a l’estranger i hi ha xiquets, com ‘Ximet Reillo’, que amb 8 anys toca la bateria, la percussió llatina, el saxo i canta…

Entre les actuacions més importants cal destacar: el Festival de Jazz de València, el Club de Jazz Jamboree, el Jazz A Poqueta Nit d’Altea, el Festival en el Curso internacional de la trompeta a Maspalomas (Las Palmas de Gran Canaria), el Ciclo Conciertos Caja Burgos (Miranda del Ebro i Burgos), el Festival Jazzing a Barcelona,  el Festival Mar i Jazz el Cabanyal, la Sala Mutant València, el Festival de Jazz de Teruel, el Festival de Jazz de Vila-real, el Concert Benèfic Payasospital Palau de les Arts València, el Festival de Cinema Jove Torrent, entre tants altres.
A més, músics consagrats com Jesús Santandreu, Joe Magnarelli, Perico Sambeat, Chris Cheek, Rex Richardson, David Pastor, Sole Jimenez, Dómisol Sisters, Vicente Macián, Pedro Iturralde, Voro Garcia, Toni Belenguer, Alexey León, Miquel Alvarez, Joan Saldaña i Pepe Zaragoza entre altres, han acompanyat aquesta formació.

‘Serenates 2020’ s’acomiadarà el divendres 3 de juliol amb l’Orquestra de València. Tots els concerts d’enguany es poden veure gratuïtament en canals YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, de l’Institut València de Cultura i de la plataforma MediaUni. Tots s’emetran a les 20 hores a través d’aquests canals, des d’on a més es podrà recuperar el concert amb posterioritat.

L’edició d’enguany compta amb la col·laboració i patrocini de la Diputació de València, l’Ajuntament de València  (Cultura, Joventut i Festes), Palau de la Música, Fundació Banc Sabadell, Caixa Popular, EASD València i Clemente pianos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.