La II Setmana de l'AgriCultura de Torrent es centrarà en el paper de la dona i de l'aigua

1646

Amb l’ànim de difondre i promocionar el patrimoni agrícola i la riquesa mediambiental del terme municipal, l’Ajuntament de Torrent en col·laboració amb la Caixa Rural organitza, per segon any consecutiu, la II Setmana de l’AgriCultura.

La setmana tindrà programació plena d’activitats culturals i lúdiques per a tots els públics i aixina revitalitzar el coneixement i la divulgació al voltant del sector agroalimentari, no només des d’una perspectiva local sinó també comarcal y provincial.

El Museu de l’Horta Sud acollirà la mostra, des del 15 al 28 de setembre, amb una gran varietat d’activitats que aniran dedicades a dos grans conceptes que són fonamentals dins de la tradició agrícola valenciana: aigua i dona.

La setmana arrancarà amb la inauguració de l’exposició ‘Aigua i dona’; un viatge a traves de la riquesa dels pous del terme municipal, el reg mil·lenari, els transvasament Xúquer – Túria, la ‘Toma 12’ al terme de Torrent i el Tribunal de les Aigües. La mostra acollirà panels i fotos inèdites.

L’Aigua és un dels elements més importants per a l’agricultura, per aqueix motiu i com a novetat, des de ahir dia 5, la plaça de la Llibertat acull l’exposició “H2Oh! Els secrets de l’aigua de la teua ciutat”. Mitjançant una sèrie d’activitats es descobreixen les propietats físiques de l’aigua líquida, així com l’íntima relació existent entre este compost únic i tots els éssers vius.

Una altra activitat és la presentació del llibre Les xiques de Torrent, de Conxa Chust Marcilla, editat per Caixa Rural de Torrent, que enguany dobla la seua col·laboració del seu fons social per a destinar una major quantitat a la II Setmana de l’AgriCULTURA. Les pàgines són una recopilació de cants de batre, cançons de collita, de verema, de sembra. Cants populars enregistrats per l’autora en l’ambient més familiar per preservar el patrimoni oral i musical al voltant de les tradicions i costums arrelades al camp. L’acte culminarà amb l’actuació de la Rondalla Grup l’Ú i Dos del Llar Antonià de Torrent.

La programació es completa amb la participació de l’Associació Torrent Pinta amb l’aportació d’una vintena de paisatges relacionats amb el camps; el projecte interassociatiu comarcal d’artistes Som Art Som Horta on junt a l’associació Torrent de Paraules recuperarem la memòria de dos grans autors: Blasco Ibáñez, 150 anys de literatura agri-cultura i Miguel Hernández, el poeta-llaurador.

 A més, els visitants podran gaudir d’un passeig virtual pel barranc de l’Horteta on es farà entrega d’una nova edició de la guia Reg Mil·lenari amb importants novetats i amb un cost molt inferior a l’anterior edició.

Per al regidor d’Activitats Lúdiques, Alfred Costa, “en l’edició d’enguany hem volgut visualitzar la figura de la dona, el seu treball i esforç al camp i l’horta, reconeguent-les amb diferents activitats, com ara la projecció  "Entre el dia i la nit no hi ha paret" o amb l’activitat junt al Museu Valencià de la mel de les últimes apicultores”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.