La Fundació Horta Sud, Premi Civisme 2019 en la modalitat de Ciutadania i Virtut Civil

420

La Fundació Horta Sud va rebre ahir el Premi Civisme 2019, en la modalitat de Ciutadania i Virtut Civil, que atorga la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya. Aquest guardó reconeix a les persones i organitzacions que destaquen per l'excel·lència de la seua tasca i trajectòria. L’acte de lliurament es va celebrar al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya de Terrassa.

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, acompanyat pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, van lliurar ahir a la vesprada els Premis Civisme 2019. La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària convoca aquests guardons amb l'objectiu d'estimular, des d'àmbits i edats  diferents, reflexions sobre el civisme i actuacions de millora social.

En la modalitat Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil, els guanyadors ex aequo d’enguany han estat la Fundació Horta Sud i l’Associació Irídia. El jurat d'aquesta categoria ha concedit una menció honorífica a la trajectòria de la Fundació Catalana Síndrome de Down. Amb aquest guardó es reconeix a les persones i organitzacions que destaquen per l’excel·lència de la seua tasca i trajectòria.

En representació de la Fundació Horta Sud van recollir el premi Julio Huerta, coordinador de l’entitat, Juana López, patrona de la Fundació Horta Sud, i Laura Juan, tècnica de projectes de la fundació. Aquest reconeixement destaca la trajectòria de la Fundació Horta Sud, una entitat cívica de caràcter privat i vocació de servei públic, que vol contribuir a la reconstrucció d’un moviment associatiu compromés en la defensa dels drets humans i els valors democràtics, que contribuïsca a una societat més justa i a la millora i el progrés de la humanitat.

Julio Huerta, coordinador de la Fundació Horta Sud, ha agraït aquest reconeixement, si bé ha volgut compartir-lo amb “totes les associacions que estan treballant per a millorar la societat en la qual vivim”. “El nostre treball no tindria sentit sense un teixit associatiu organitzat, crític i compromés amb el bé comú”, ha assenyalat. En paraules de Huerta, és molt important que des de les institucions públiques es treballe al costat de les associacions, a les que ha definit com a “escoles de ciutadania i un aliat clau per a transformar la realitat”.

Altres premiats en l’edició de 2019

En el curs de l’acte, que es va celebrar al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya de Terrassa, també es van lliurar el 37è Premi Serra i Moret, el 33è Premi Jaume Ciurana, el 24è Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, el 4t Premi Civisme a la Innovació i el 1r Premi Civisme a l’Esport.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.