La Fundació Horta Sud, Premi Civisme 2019 en la modalitat de Ciutadania i Virtut Civil

334

La Fundació Horta Sud va rebre ahir el Premi Civisme 2019, en la modalitat de Ciutadania i Virtut Civil, que atorga la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya. Aquest guardó reconeix a les persones i organitzacions que destaquen per l’excel·lència de la seua tasca i trajectòria. L’acte de lliurament es va celebrar al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya de Terrassa.

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, acompanyat pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, van lliurar ahir a la vesprada els Premis Civisme 2019. La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària convoca aquests guardons amb l’objectiu d’estimular, des d’àmbits i edats  diferents, reflexions sobre el civisme i actuacions de millora social.

En la modalitat Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil, els guanyadors ex aequo d’enguany han estat la Fundació Horta Sud i l’Associació Irídia. El jurat d’aquesta categoria ha concedit una menció honorífica a la trajectòria de la Fundació Catalana Síndrome de Down. Amb aquest guardó es reconeix a les persones i organitzacions que destaquen per l’excel·lència de la seua tasca i trajectòria.

En representació de la Fundació Horta Sud van recollir el premi Julio Huerta, coordinador de l’entitat, Juana López, patrona de la Fundació Horta Sud, i Laura Juan, tècnica de projectes de la fundació. Aquest reconeixement destaca la trajectòria de la Fundació Horta Sud, una entitat cívica de caràcter privat i vocació de servei públic, que vol contribuir a la reconstrucció d’un moviment associatiu compromés en la defensa dels drets humans i els valors democràtics, que contribuïsca a una societat més justa i a la millora i el progrés de la humanitat.

Julio Huerta, coordinador de la Fundació Horta Sud, ha agraït aquest reconeixement, si bé ha volgut compartir-lo amb “totes les associacions que estan treballant per a millorar la societat en la qual vivim”. “El nostre treball no tindria sentit sense un teixit associatiu organitzat, crític i compromés amb el bé comú”, ha assenyalat. En paraules de Huerta, és molt important que des de les institucions públiques es treballe al costat de les associacions, a les que ha definit com a “escoles de ciutadania i un aliat clau per a transformar la realitat”.

Altres premiats en l’edició de 2019

En el curs de l’acte, que es va celebrar al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya de Terrassa, també es van lliurar el 37è Premi Serra i Moret, el 33è Premi Jaume Ciurana, el 24è Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, el 4t Premi Civisme a la Innovació i el 1r Premi Civisme a l’Esport.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.