La Diputació premia l’ús del valencià en el comerç local en 5 pobles de l'Horta

552

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha publicat la concessió de la subvenció, destinada als ajuntaments, per a valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials. En total quinze ajuntaments reben subvencions en 2021 per a la creació dels premis a l’ús del valencià en el comerç, cinc de la comarca de l'Horta: Silla, Corbera, Quart de Poblet, Algemesí, Alzira, Burjassot, Xàtiva, Canet d'en Berenger, Alboraia, Massamagrell, Catadau, Montserrat, Carlet, l'Olleria i el Palomar.

Diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno/ Foto: Diputaciò de València

Com explica la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, “es tracta de reconéixer l'ús del valencià per part de les persones comerciants en els seus establiments, per ajudar al sector i animar a l’ús de la nostra llengua".

L’import de la subvenció, estipulada en un màxim de 3.200 euros, està destinada a guardonar la utilització del valencià en la retolació, en la senyalització interna, en la documentació administrativa, en el marxandatge i l’ús del valencià en les xarxes socials.

Els ajuntaments podran organitzar els premis d’acord amb la seua realitat socioeconòmica, però hauran de considerar, com a mínim, una d’estes modalitats: el Premi al comerç local per l’ús del valencià en la retolació i en el material imprés (factures, albarans, bosses, dissenys...) o el Premi al comerç local per l’ús del valencià aplicat a les noves tecnologies (pàgines web, xarxes socials, programari de gestió, adaptació a noves tecnologies...).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.