La Diputació col·laborarà amb Bonrepòs i Mirambell en projectes de memòria històrica

24

La Diputació de València col·laborarà amb Bonrepòs i Mirambell en diferents projectes de memòria històrica, entre ells l'assessorament per a iniciar el procés d'exhumació de la fossa comuna localitzada al costat del cementeri. Així ho han acordat durant la reunió d'este dijous en la localitat de l'Horta l'alcaldessa, Raquel Ramiro, i el diputat de Memòria Històrica Ramiro Rivera.

En la trobada, que ha comptat amb la presència del primer tinent d'alcalde de Bonrepòs i Mirambell, Jesús Raga, i el tècnic provincial Paco Sanchis, el diputat ha informat els responsables locals de les ajudes i subvencions a les quals poden accedir dins de les convocatòries de memòria històrica, tant per a avançar en les exhumacions com per a activitats de sensibilització o arquitectura de la Guerra Civil.

L'alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell, Raquel Ramiro, ha traslladat al diputat provincial les iniciatives que el consistori té previst impulsar amb l'objectiu de “oferir eines a la ciutadania que ajude les veïnes i veïns a conéixer i divulgar la història”.

En este sentit, durant la reunió s'han contemplat diferents activitats a desenvolupar tant en el municipi com amb l'alumnat de Bonrepòs i Mirambell que cursa els seus estudis en l'Institut de Tavernes Blanques. Entre les visites, tallers o xarrades que la delegació de Memòria Històrica oferix a l'ajuntament s'inclou la projecció del documental ‘Fills del silenci’, així com la participació en els Premis de Memòria Democràtica i formar part de l'Agència de Lectura de Memòria Històrica.

Per part seua, Ramiro Rivera ha posat l'accent en la importància dels treballs que es duen a terme des de la Diputació en matèria de memòria històrica. En la seua opinió, “no sols s'està dignificant a les víctimes de la repressió franquista i la Guerra Civil, sinó que amb estes accions estem contribuint a la sensibilització i el coneixement de la nostra història”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.