Guanyar Catarroja til·la a Datxu Peris de trànsfuga i denuncia els seus incompliments del seu codi ètic i econòmic

4975

Davant de la nota enviada per Datxu Peris, la comissió de comunicació de Guanyar Catarroja, reunida d’urgència, ha mostrat la seua “estupefacció” davant la decisió de Peris de finalitzar la seua relació en esta formació i la creació de Catarroja en Comú.

Guanyar Catarroja. concejales ayuntamiento de CatarrojaPer a Guanyar Catarroja, l’eixida de Peris solo té com a finalitat omplir “les aspiracions polítiques i personals de qui ara s’autodenomina portaveu d’un espai fet a mesura amb l’únic objectiu de revalidar la seua acta de regidor”.

Pese a reconeixer les diferències internes que han provocat que 7 persones -2 d’EUPV i cinc independents- hagen abandonat l’assemblea, Guanyar Catarroja ha acusat Peris d’incomplir reiteradament el codi ètic que establia que els càrrecs públics ingressarien el 50% del percebut com a indemnitzacions a l’organització; de prendre decisions al marge de Guanyar com “no renunciar a cobrar les comissions informatives extraordinàries que es van convocar, amb un import de 202,50€ per persona i comissió” així com de “les constants adjudicacions i contractacions directes del govern de Catarroja a l’empresa d’un familiar directe de Datxu Peris” que podrien estar darrere de la decisió de Peris.

Sobre el tema del codi ètic, Guanyar Catarroja ha afirmat que Peris i també Rafa Ferrandis “no han ingressat el 50% del percebut com a indemnitzacions a l’organització. Mentre Rosa Pérez ingressa el 100% del que percep de l’ajuntament a l’organització, i Dani Portillo i Conxa Valls el 50%, Peris i Ferrandis des de fa aproximadament any i mig no compleixen el codi ètic quedant-se la totalitat dels ingressos percebuts”.

Guanyar Catarroja també recorda que la passada setmana els regidors Rosa Pérez, Dani Portillo i Conxa Valls van renunciar, una vegada més, a cobrar les comissions informatives extraordinàries que es van convocar, amb un import de 202,50€ per persona i comissió. Se n’havien convocat dues en la mateixa setmana. Guanyar Catarroja considera que no es poden tolerar comissions extraordinàries que comporten una despesa tan elevada per al municipi sense cap justificació. Datxu Peris i Rafa Ferrandis no ho varen fer.

Més espinós és el tema de les relacions de Peris i l’equip de Govern en denunciar la formació assembleària les constants adjudicacions i contractacions directes del govern de Catarroja a l’empresa d’un familiar directe de Datxu Peris, fet que fa 15 dies va provocar que els regidors Rosa Pérez i Dani Portillo demanaren la totalitat dels expedients de les contractacions.

Guanyar Catarroja critica la connivència constant de Datxu Peris amb el portaveu de Compromís des de l’inici de la legislatura i la seua defensa de quedar-se en el govern, la qual cosa va ser descartada per una amplíssima majoria de l’assemblea.

Per a Guanyar Catarroja, “el fet que dos regidors de Guanyar Catarroja no reconeguen a l’assemblea que els va triar com a candidats, va sufragar la campanya electoral i va pegar els seus cartells, considerant que estan per sobre de les decisions col·lectives, constitueix una pràctica de la vella política àmpliament coneguda com a transfuguisme, que no té un altre objectiu que apropiar-se d’unes actes de regidors que realment pertanyen a l’organització per la qual es van presentar”.

Guanyar recorda que els regidors de Guanyar Catarroja, Dani Portillo, Conxa Valls i Rosa Pérez participen de l’Assemblea de l’organització on es decideix entre tots i totes col·lectivament les propostes a defensar en l’Ajuntament, així com els nombrosos expedients que sol·liciten per al seu treball de fiscalització. Per la qual cosa els altres dos regidors no representen a Guanyar Catarroja.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.