Una escissió de Guanyar Catarroja anuncia la ruptura de relacions i la creació de Catarroja en Comú

2258

Membres de Guanyar Catarroja han anunciat en un comunitat públic que s’han constituit com a assemblea en ‘Catarroja en Comú’, L’escissió s’ha produït després que un sector que va formar Guanyar Catarroja haja denunciat “greus acusacions, interessos partidistes, negatives a tindre transparència en els comptes o discussions polítiques” que han provocat finalment la ruptura de la formació política.

En un comunicat públic enviat per Datxu Peris, la nova ‘Catarroja en Comú’ afirma que “s’han tractat d’imposar les decisions d’un dels grups sobre l’altre. En eixes condicions, unes persones hem decidit visibilitzar el conflicte i fer-lo públic, ja que creiem que aquesta és l’única manera de seguir sent responsables i de no defraudar a la gent que ens va recolzar i va confiar en nosaltres, que va creure en aquest projecte i en la seua manera diferent d’enfocar la política”.

Peris recorda que Guanyar Catarroja “va nàixer amb l’objectiu de reunir a l’esquerra en un col·lectiu que anara més enllà de les sigles. Buscàvem una esquerra plural, horitzontal, assembleària, participativa, ciutadana, oberta. Volíem ser una força municipalista que fóra un moviment social”.

“Desgraciadament”, segons Catarroja en Comú, “a poc a poc es van anar construint blocs amb projectes les diferències dels quals s’han anat accentuant en cada assemblea i les resistències al projecte original en el qual moltes vam creure han desembocat en la ruptura de Guanyar Catarroja”.

Peris afirma que “no anem a acceptar una posició de subordinació respecte de ningú, no anem a acceptar que es desdibuixe allò que ens va il·lusionar i ens va atraure a moltes i molts. Reivindiquem que el projecte inicial segueix en marxa i és el que legitima aquesta decisió”.

La portaveu de Catarroja en Comú dona per trencades les relacions en afirmar que “considerem que som forces polítiques diferents que comparteixen grup municipal, però mantenint sempre la nostra autonomia i amb capacitat de decisió sobirana i independent”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.