Godella celebrarà la Setmana Europea de la Mobilitat del 16 al 22 de setembre

20 lecturas

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat 2018, amb el lema Combina i meneja’t, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Godella durà a terme distintes iniciatives per tal de conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania sobre les conseqüències negatives de l'ús irracional del cotxe, tant per a la salut com per al medi ambient.

El regidor responsable de l’àrea, Fernando Oliveros, ha explicat que “es pretén fomentar l’ús de transports més beneficiosos i sostenibles com el transport públic, la bicicleta, o simplement caminar”. Amb aquest objectiu s’han programat tot un seguit d’activitats.

Així, el dissabte 22, Dia Mundial Sense Cotxes, tindrà lloc una passejada pel centre històric de Godella, amb la col·laboració com a guies dels membres del Taller d’Història Local, que explicaran els edificis més antics i la seua història. L’eixida serà des del parc del Molí a les 9.30 hores i tindrà una durada aproximada de tres hores i mitja.

Este mateix dia, en horari de 10 a 14 h, s’instal·larà a la plaça de l’Església un parc mòbil de mobilitat sostenible cedit per la DGT per tal que totes les persones que ho desitgen puguen moure’s amb patinets o bicicletes. L’activitat contarà amb la col·laboració de la penya ciclista El Cantonet.

A més, cal assenyalar que entre el 16 i el 22 de setembre, l’autobús municipal serà gratuït.

Concurs ‘Hui descansa el cotxe’

Amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes, que es celebrarà el 22 de setembre, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana ha convocat els premis associats a la iniciativa Hui descansa el cotxe. L’Ajuntament de Godella, a través de la regidoria d’Educació, ha convidat a tots els centres educatius del municipi a participar d’este concurs.

L’objectiu d’este dia internacional és conscienciar a la població dels efectes negatius que la utilització del vehicle privat provoca sobre la seguretat, la salut i la qualitat de vida de les persones. Pel que fa al concurs Hui descansa el cotxe, aspira a transcendir del simple fet de no utilitzat el cotxe el dissabte 22 de setembre per convertir-se en una campanya educativa que involucre directament els docents, estudiants, familiars i, en general, a tots els conductors i conductores de la nostra societat.

Podran participar en aquesta convocatòria els estudiants de més de catorze anys matriculats durant el present curs escolar en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional. Entre el 12 i el 24 de setembre, els participants hauran d’enviar un missatge directe en Instagram amb una fotografia relacionada amb la campanya Hui descansa el cotxe al compte @huidescansaelcotxe.

Hi haurà dues categories de premiats: els que major quantitat de ‘m’agrada’ aconseguisquen en la seua fotografia i els que seran seleccionats de forma aleatòria. Els empats que es puguen produir en el primer cas es resoldran per sorteig.

Pel que fa als premis, els vint estudiants guanyadors rebran un diploma, així com diversos títols de transport, atorgats per les empreses col·laboradores de la Generalitat (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i Tram de Castelló). A més el patrocinador El Corte Inglés atorgarà a nou estudiants triats aleatòriament i als nou amb més «M’agrada»  premis relacionats amb la mobilitat sostenible, la vida sana i la pràctica esportiva. El patrocinador Hisense entregarà un mòbil a un dels estudiants triat aleatòriament i un altre mòbil a un dels estudiants amb més «M’agrada» en la seua imatge en la xarxa social Instagram.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí