Generalitat confirma a l'alcaldessa de Godella que hi ha pressupost per al projecte de connexió entre el barranc dels Frares i el Palmaret

1150

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, i el regidor de Medi Ambient, Fernando Oliveros, es reuniren el passat 10 de maig amb el director territorial de la Presidència de la Generalitat Valenciana, Paco Molina, qui confirmà que ja existeix dotació pressupostària per a la redacció del projecte de connexió del barranc dels Frares amb el Palmaret Alt.

Generalitat confirma Godella projecte conexió barranc dels Frares amb Palmaret Alt

Godella, Rocafort, Burjassot i Massarrojos –els quatre pobles afectats per les inundacions en època de pluges torrencials- presentaren un projecte comú davant la Generalitat per tal d'habilitar infraestructures verdes que drenen l'aigua de les avingudes i construir un canal subterrani “tan reduït com siga possible” que connecte el barranc amb el Palmaret Alt (Massarrojos).

Tots quatre pobles coinciden en la urgent necessitat d'evitar els danys provocats per les pluges torrencials a aquesta zona de l'horta. A l'acord, assolit en octubre de l’any passat, es parlà de realitzar, en primer lloc, una intervenció a la zona del Bovalar de Godella, construint una infraestructura verda -bé siga un tanc de tempesta o una bassa de laminació- que puga absorbir les aigües pluvials. Al final del barranc s'hauria d'habilitar una altra bassa de laminació per tal de frenar i canalitzar les avingudes.

El regidor de Medi Ambient de Godella, Fernando Oliveros, va destacar que “aquesta solució, que resoldria el problema de les inundacions, és menys agressiva amb l'horta i més sostenible amb el Medi Ambient”.

Ara, amb la confirmació de que existeix dotació pressupostària per portar endavant el projecte, començarà la licitació per a la redacció del mateix, de la qual cosa s’encarregaran des de la Direcció General de l’Aigua.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.