Foios encarrega l’elaboració del primer inventari de béns i drets municipals

2476

El Govern local de Foios ha adjudicat per un import de 7.623 euros els treballs d’elaboració del seu primer inventari de béns i drets municipals, al que està obligada qualsevol administració pública. L'Ajuntament de Foios no ha comptat fins ara amb este document essencial que recull tots els béns mobles i immobles del municipi, així com els drets de titularitat municipal.

Segons ha explicat l’alcalde, Sergi Ruiz, “en este inventari es fan constar tots els béns municipals, des dels edificis, carrers i places, passant pels vehicles i qualsevol maquinària, fins els mobles dels edificis i el mobiliari urbà, així com els drets municipals i el seu valor econòmic, les dades dels quals després s’integren en la comptabilitat de l’Ajuntament”.

L’alcalde ha explicat que “només es disposa de dos llibres obsolets dels anys 70 que sols contenen una fracció mínima dels bens immobles de l’Ajuntament, en què a més no es fa cap referència als bens mobles ni als drets reals». Per Ruiz, "l’absència d’inventari ens ha perjudicat molt perquè ha dificultat el treball dels tècnics municipals a l’hora de poder demanar subvencions i especialment en la tramitació dels expedients urbanístics·.

L'inventari de béns és imprescindible per conèixer la situació econòmica i patrimonial de l’Ajuntament. A més, des del 2013 és una exigència legal donar-li publicitat mitjançant el portal de transparència, perquè qualsevol ciutadà puga consultar la titularitat dels béns o camins, o de qualsevol dret real municipal.

Està previst que els treballs de confecció de l’inventari duren uns 7 mesos, transcorreguts els quals s’obtindrà un document que haurà d’aprovar el Plenari Municipal, amb la informació detallada i actualitzada dels elements que integren el patrimoni municipal.

L’alcalde ha afirmat que “l’inventari és un pas més que donem per millorar la gestió municipal, que durant estos dos anys s’ha centrat en sanejar els comptes i ordenar i modernitzar l’Ajuntament de Foios”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.